Lokalpolitikere vil skabe liv i Sæby

Foto: Christian Aagaard Henriksen

Der er opbakning fra begge sider af Frederikshavn Byråd, til at løse problemer med masser af tomme butikker i Sæbys gågade.

Som TV2 Nord har fortalt de seneste dage står adskillige butikslokaler tomme på Sæbys hovedstrøg på begge sider af byens torv. TV2 Nord tog de to lokale politikere Ole Rørbæk Jensen (Soc.dem.) og Helle Madsen, (Venstre) med på en noget nedslående strøgtur.

De to politikere kunne tælle 6 tomme forretninger og en ubebygget grund på gågaden netop nu, hvor turisterne for alvor er på vej.

- Det er selvfølgelig træls at se de tomme lokaler, og vi er da kede af, at det ser sådan ud. Jeg tror vi bliver nødt til at revidere vores opfattelse af, hvordan midtbyen skal se ud i fremtiden, siger Ole Rørbæk Jensen, der selv har drevet forretning i Sæby i næsten 30 år. 

Læs også Boliger i bymidten kan redde Sæby fra butiksdød

Hans byrådskollega fra Venstre siger:

- I gamle dage var det sådan, at der skulle være butikker forneden og boliger foroven i midtbyen, men det tror jeg vi skal  slække på i fremtiden, siger Helle Madsen.

De to politikere er parate til at ændre lokalplanen, så der nu i højere grad bliver mulighed for at bygge og udleje til boliger også i gadeplan midt i Sæby, for på den måde at komme de tomme lokaler til livs. De høje huslejer, der i dag giver tomme butikker kan de ikke gøre meget ved, men de kan alligevel godt lægge pres på ejerne af bygningerne.

- Jeg er sikker på, at vi kan blive enige om at bruge lokalplanen som politisk værktøj til at få mere liv i midtbyen, siger Ole Rørbæk Jensen (Soc.dem.) og hans kollega fortsætter:

- Vi skal ind og snakke med de lokale ejere af de huse i gågaden, og så må vi sige, at enten skal de lave dem om til boliger – eller også må de altså se at få lejet de butikker ud, siger Helle Madsen, (Venstre) 

Læs også Høj husleje fører til tomme butikker midt i Sæby

Flere nyheder fra TV2 Nord