Løkke roser effektiv genoptræning af ældre

Statsminister Lars Løkke Rasmussen roser Aalborg Kommune for at gøre ældre selvhjulpne og spare penge samtidigt med.

I dag var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med til morgensang på rehabiliteringscenteret i Mou. Derefter fulgte en rundtur rundt på centeret, hvor man har som erklæret mål at gøre borgerne selvhjulpne.

Patienterne på stedet skal eksempelvis selv lave mad, og hvis de ikke er i stand til det, hjælpes de til at lave maden. Faktisk kaldes patienterne ikke patienter, men i stedet kursister, for at få tankerne hen i retningen af en højskole.

Stort indtryk

Besøget på centeret gjorde et indtryk på statsministeren, der mener at en styrket rehabiliteringsindsats, sådan som den er i Aalborg kommune, er vejen frem.

- Det var en rigtig god oplevelse, for her har Aalborg Kommune lavet et fantastisk rehabiliteringscenter, hvor folk kommer ind og på meget kort tid får livskvaliteten tilbage, fordi de bliver selvhjulpne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Den konservative rådmand for Ældre og Handicapforvaltningen var meget stolt af rehabiliteringscenteret i Mou.

- Jeg er pavestolt, og jeg er stolt af medarbejderne, som er i stand til at motivere og finde nogle ressourcer, som ingen andre er i stand til, så det er fantastisk flot arbejde, siger Thomas Krarup, rådmand for Ældre- og handicapforvaltningen.

Godt for økonomien

Men indsatsen er ikke kun god for borgernes livskvalitet. I Aalborg kommune har man fundet ud af, at en styrket rehabiliteringsindsats er godt for kommunens pengepung.

- Borgeren, der kommer hjem herfra, har brug for så meget mindre hjælp, at det godt kan betale sig at have et rehabiliteringscenter, siger Thomas Krarup, rådmand for Ældre- og handicapforvaltningen.

Statsministeren er meget inspireret af Aalborg kommunes evne til at gøre de ældre borgere selvhjulpne. Det passer også godt i regeringens politik, for der er sundhed i stærkt fokus. Derfor ser statsministeren gerne, at rehabiliteringsindsatsen styrkes i hele landet.

-Sundhedsministeriet skal i gang med en ældremedicinsk handlingsplan. At bygge bedre bro mellem sygehusvæsen og kommuner og lave flere rehabiliteringscenter, er jo en af vejene frem og det vil vi gerne kigge mere gundtigt på, siger Lars Løkke Rasmussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland