Løkken Sparekasse på vej ud over kanten

Et nyt stort nordjysk bankkrak truer.

Løkken Sparekasses dage som selvstændigt pengeinstitut ser ud til at være talte. Lige nu kæmper bestyrelsen for at få en fusion på plads. Hvis ikke det lykkes vil garanternes indskud formentlig være tabt. Det oplyser TV2/Nord.

Et massivt engagement i ejendomsbranchen betyder, at Løkken Sparekasse i øjeblikket kun lever på finanstilsynets nåde.

- Så længe vi ligger i forhandling med nogen, så har vi stadig mulighed for at køre videre, siger Poul Sørensen, og bekræfter at finanstilsynet ikke skrider ind, så længe der forhandles.

Siden sommerferien har der været rygter om, at Løkken Sparekasse var i problemer. Men det har direktionen i banken afvist hårdnakket. Den 23. september blev der udsendt en pressemeddelelse, hvor Sparekassedirektør Poul Johnsen understregede, at Løkken Sparekasse var solid.
I søndags blev han så bortvist uden løn. Det bekræfter bankens bestyrelses formand, Poul Sørensen overfor TV2/Nord. Poul Sørensen vil dog ikke nærmere ind på, hvad der ligger til grund for bortvisningen.

- Siden november har vi arbejdet med en plan, men det er gået så langsomt, og derfor slap tålmodigheden med direktøren op, oplyser Poul Sørensen.

Problemerne kommer dog ikke helt uventet. I november tog Løkken Sparekasse kontakt til flere pengeinstitutter med det formål at finde en fusionspartner. Det lykkedes imidlertid ikke.

I øjeblikket fokuserer bestyrelsesformanden på at finde en bank eller en sparekasse, der vil overtage Løkken Sparekasse. Det er nemlig den eneste mulighed for at redde de 170 millioner kroner som godt 5000 garanter har betroet Løkken Sparekasse


Seneste nyt

fra Nordjylland