På jagt efter SOSU’er: Lokker med fuldtidsjob og fleksibel arbejdstid

FOA Nordjylland og Aalborg Kommune har indgået en ny aftale, der skal gøre det mere attraktivt at arbejde inden for ældre- og sundhedsområdet.

Hvis man har en social- og sundhedshjælper gemt i maven, kan man både se frem til en fuldtidsstilling, jobgaranti og fleksible arbejdstider, når man er færdiguddannet.

Netop disse tre ting lokker Aalborg Kommune og FOA Nordjylland nu med i kampen om at få flere personer til at uddanne sig til social-og sundhedsassistent.

Det er dog ikke bare ren lokkemad. Kommunen og FOA Nordjylland har nemlig indgået en ny rammeaftale.

- Vi vil for eksempel fremover slå alle SOSU-stillinger op som fuldtidsstillinger, og vi vil skabe flere studiejobs ved i højere grad end tidligere at bruge læge- og sygeplejestuderende som afløsere, når det er muligt, siger rådmand Jørgen Hein fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

Mangel på SOSU’er

Målet med den nye aftale er at gøre det mere attraktivt at arbejde inden for ældre- og sundhedsområdet og få endnu flere til at tage uddannelsen.

Prognoser viser nemlig, at landets kommuner kommer til at mangle 40.000 social-og sundhedsansatte i 2028. Aalborg Kommune er én af de steder, hvor de allerede nu mangler SOSU’er, imens der kommer flere og flere ældre til.

VIDEO: Aalborg-rådmand er bekymret over den store mangel på SOSU'er. Interviewet er fra den 10. januar i år.

- Jeg glæder mig over aftalen, da den indeholder mange gode aspekter og initiativer. Ufaglærte bliver uddannet og der gives bedre muligheder for allerede ansatte, herunder tilbydes alle fremover fuld tid, siger formand i FOA Nordjylland, Kristian Gaardsøe.

Den nye aftale giver mulighed for, at ufaglærte kan blive ordinært ansat i op til tolv måneder med garanti for en uddannelsesplads og efterfølgende ansættelse, hvis de ønsker det og opfylder kravene til optagelse på uddannelsen.

På den måde kan den ufaglærte prøve faget af i en periode, inden han eller hun beslutter sig for at gå i uddannelse. Det første hold på 14 ufaglærte starter allerede i år.

Projektet er et samarbejde mellem Jobcenter Aalborg, FOA Nordjylland og Ældre- og Handicapforvaltningen.


Seneste nyt

fra Nordjylland