Lort fra sommerland flyder i grøftekanten

01:37

Afføring fra Fårup Sommerlands toiletter er strømmet ud i grøften på to nabogrunde.

1 af 2

Flere grundejere raser over Fårup Sommerland. De mener, at parken forurener deres grunde med afføring. Fårup Sommerland nægter at fjerne forureningen, før de får et påbud fra Jammerbugt Kommune.

- Jeg sad i min traktor og slog græs, da det pludselig lugtede af lort. Så gik jeg ned for at kigge og kunne se lort og møg i grøften, siger landmand Kristian Mouritzen.

Det er en uge siden, at han opdagede forureningen på sin grund. Der var gået hul på en trykledning. En ledning, der fører fra Fårup Sommerlund og ind under hans og naboens grund.

- Jeg kan ikke forstå, at der skal være lort i min grøft, og at Fårup Sommerland ikke gør noget for at rette op på problemet, siger Kristian Mouritzen.

I Jammerbugt Kommune er de nu i gang med at se på sagen.

- Det er en trist og træls sag. Det kan jo ikke være rigtigt, at der lige pludselig vælter ting og sager op fra jorden, som der ikke skal, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune Jens Christian Golding

Kommunen slår fast, at det er Fårup Sommerland, der har ansvaret for forureningen. Der venter nu et påbud om få fjernet afføringen og renset grundene.

- Vi forventer, at Fårup Sommerland rydder op, så hurtigt de kan, når de først modtager påbuddet. Det er inden for et par dage, efter at de har fået påbuddet, fortæller udvalgsformanden.

TV2/Nord har i dag været i kontakt med ledelsen i Fårup Sommerland. De ønsker ikke at kommentere på sagen, før de modtager et konkret påbud fra kommunen. De siger dog, at de selvfølgelig vil acceptere og følge kommunens afgørelse.

- Hvis det ikke går stærkt, så kan jeg love dem for, at så ryger alt det ulækre lort over til dem selv i Fårup Sommerland, siger Kristian Mouritzen.

Flere nyheder fra TV2 Nord