Løse hunde dræber grævlingeunge

En motionsløber blev forleden vidne til en chokkerende oplevelse i Rold Skov. To løse hunde bed og flåede en grævlingeunge ihjel. Episoden er nu meldt til politiet, og de har gode spor, for motionsløberen filmede drabet med sin mobiltelefon.

Resterne af grævlingeungen ligger stadig her i vejkanten hvor hundene efterlod den i Lindeborg Skov, som er en del af Rold Skov. Motionsløber Jan Møberg er stadig rystet over det han så.

- Det var chokerende. Det var jo et spørgsmål om liv eller død. Grævlingen døde jo, siger Jan Møbørg, da TV2/Nord møder ham på det sted hvor han filmede hundeoverfaldet.

Hundenes ejere var ikke at se nogen steder. Hundene knurede og viste tænder overfor Jan. Derfor turde han ikke gribe ind.

- Jeg overvejede om jeg skulle sparke schæferhunden, men det tør man ikke når sådan en hund har fat i noget. Man kan jo ikke snakke til den. Der er ingen forstand i hunden. Den kører bare på instinkt, så jeg var bange for selv at blive angrebet, siger Jan Møberg.

Skovens jagtchef fortæller at hun ofte ser folk der lader deres lunde løbe i skoven uden snor, selvom det er ulovligt. Hun har også flere gange afleveret løse hunde hos landbetjenten. Hun har politianmeldt grævlingeepisoden, der fandt sted fredag den 29. juni om aftenen.

- Det er simpelthen noget svineri. Når man har hund, så har man et stort ansvar. Man skal holde den inde på sin egen matrikel. Vi ved jo heller ikke om hundene har begået flere angreb. Det er jo masser af små dyrebørn i skoven lige nu, siger jagtchef Elisabeth Svendsen.

Ifølge Nordjyllands Politi står ejerne af hundene til en bøde på mellem 2000 og 4000 kroner, hvis de bliver fundet. Jagtchefen siger at hun er parat til at skyde hundene, hvis hun ser at de angriber vildtet igen.

Nordjyllands Politi vil gerne høre fra folk, der ved hvem hundene eller ejerne er. De kan kontaktes på telefon 114.


Seneste nyt

fra Nordjylland