Louise gider ikke flere indbrud i Godthåb: Nu skal nabohjælp holde byen tyvefri

Louise Hammer O'Caroll fik nok af indbruddene i landsbyen Godthåb og har fået byens beboere til at holde mere øje med hinandens huse.

Landsbyen Godthåb nær Svenstrup har på trods af sin beskedne størrelse med kun 1.600 indbyggere nået at opleve et større antal indbrud i løbet af det seneste år. Selv oplevede Louise Hammer O'Caroll tre indbrud på den vej, hun bor på.

- Jeg har tre børn, og jeg synes, at det var rigtig utrygt for dem at vokse op her, siger Louise Hammer O'Caroll.

Derfor mente hun, at det var på tide, at der blev gjort noget, og det fik hende til at starte en facebookgruppe med navnet Godthaab Borgerværn i et forsøg på at samle byen mod indbrudene. Gruppen er sidenhen blevet gjort hemmelig for at forhindre eventuelle indbrudstyve i at følge med i, hvad der bliver skrevet på siden. 

På gruppen skrev hun en aften i januar, at hun ville tage ud for at patruljere i byen, og at de andre indbyggere var velkomne til at gå sammen med.

- Og heldigvis dukkede der 13 beboere op for at hjælpe mig med at patruljere. Her var der en af de andre, der fortalte mig, at der faktisk var blevet begået 11 indbrud i byen inden for relativt kort tid, siger Louise Hammer O'Caroll.

Byen stimler sammen mod indbrudstyve

Siden da har flere og flere af Godthåbs borgere meldt sig ind i facebookgruppen, hvor indbyggerne minder hinanden om at spejde efter indbrudstyvene. 

Arbejdet for at gøre byen indbrudsfri, gav også Louise Hammer O'Caroll idéen om at få flere til at melde sig ind i Nabohjælp. Derfor bestilte hun mere end 1.000 Nabohjælp-fliers, som hun har været i gang med at dele ud i byen. 

- Så jeg tænker nok, at Nabohjælpen har fået travlt med alle de nye medlemmer. På den her måde er der kommet et bedre sammenhold i byen, for vi er alle meget opmærksomme på, hvad der sker i byen. Indbyggerne i Godthåb er blevet opmærksomme på hinanden, hinandens huse og aktiviteter, siger Louise Hammer O'Caroll og fortsætter.

- Facebookgruppen har også fået hundeejerne til at være mere opmærksomme, når de er ude og gå ture. Nogle af dem skriver, at de er begyndt at gå ekstra ture, hvor de holder øje efter potentielle indbrudstyve.


Seneste nyt

fra Nordjylland