Lovforslag giver mere liv på de nordjyske strande

Nye ændringer i reglerne for strandbeskyttelseslinjen vil gøre det lettere at skabe liv og aktiviteter omkring de danske strande.

Nordjyderne kan til sommer forvente langt flere faciliteter, når de besøger stranden i sommersolen. Til foråret bliver der nemlig mulighed for, at flere foreninger som blandt andet ro- og kajakklubber kan benytte sig af strandene til opbevaring af udstyr. Samtidig får flere turistvirksomheder også lettere adgang til udvalgte områder ved strandene.

Miljø- og fødevareministeren, Esben Lunde Larsen, er begejstret for det nye lovforslag.

- Jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget vil være med til at sikre, at lovgivningen ikke står i vejen for, at vi kan benytte strandene mere aktivt og få glæde af naturen langs strandene, siger han.

Det er en ændring i reglerne om strandbeskyttelseslinjen, der giver Nordjyderne flere muligheder omkring strandene. Indtil videre skulle man søge om dispensation for ting som terasser og højbede, men de nye regler medfører, at der ikke længere skal bruges så meget af borgernes og myndighedernes tid på dispensationen.

Lovforslaget om en ændring i naturbeskyttelseslovens regler om strandbeskyttelseslinjen bliver torsdag behandlet i Folketinget. Det forventes, at alle partier stemmer ja til forslagene.

Fakta om strandbeskyttelseslinjen

  • Strandbeskyttelseslinjen går fra kysten og 300 meter ind i landet. I sommerhusområder dog kun 100 meter. Klitfredningslinjen omfatter strandene og arealerne ind i landet på den jyske vestkyst og kan nogle steder strække sig op til 500 meter ind i landet.
  • Strandbeskyttelseslinjen er en forbudszone, hvor der ikke bygges, opføres hegn eller foretages terrænændringer. Det betyder, at opførelse af anlæg kun kan ske mod dispensation.
Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet.

En af de nordjyder, der kom i klemme i forbindelse med reglerne for strandbeskyttelseslinjen, var Hans Skovgaard, der blev pålagt at reducere højden på to hegn, fordi de lå inden for det beskyttede område.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland