Lucas Andersen solgt til Ajax

Lucas Andersen skifter til hollandsk fodbold og mesterklubben Ajax Amsterdam. Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Efter et veloverstået lægetjek kan AaB-talentet skifte til den hollandske storklub.

AaB's talentfulde offensivspiller Lucas Andersen har fredag været i Holland, hvor han har gennemgået det obligatoriske lægetjek, og nu har han skrevet under med storklubben Ajax Amsterdam, som i forvejen har flere danske landsholdsspillere i truppen.

Lucas Andersen bliver holdkammerat med Nicolai Boilesen, Christian Eriksen, Christian Poulsen og Lasse Schöne i Ajax. De hollandske mestre har længe holdt øje med den 17-årige AaB'er, og han er angiveligt solgt for 1,5 millioner euro.

- Selvom mange klubber i den seneste tid har vist stor interesse for Lucas, så ønskede vi som udgangspunkt ikke at sælge ham allerede nu, men Ajax er kommet med et tilfredsstillende tilbud, hvor den samlede økonomi endda forbedres væsentligt, såfremt Lucas udvikler sig i Ajax, som vi tror, han gør, siger AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen i en pressemeddelelse.

- Siden vi solgte Jesper Grønkjær har vi desuden haft et glimrende forhold til Ajax, og det har også været vigtigt for os, at Lucas kom til en klub, hvor han vil kunne fortsætte sin imponerende udvikling, fortsætter Lynge Jakobsen, som ønsker sin talentfulde offensivspiller held og lykke i det hollandske.

Lucas Andersen kom til AaB fra Aalborg Freja som tiårig. Han fik superligadebut for AaB 5. marts 2011 og har siden optrådt 41 gange for holdet. Og det er en stor drøm, der går i opfyldelse for stortalentet.

- Ajax er en ønskeklub at komme til for en ung spiller, så det er klart, at det her er en fantastisk mulighed for mig. Omvendt er jeg også lidt trist over at forlade AaB. Det er gået utroligt stærkt, siden jeg fik min drøm opfyldt om at debutere på AaB's førstehold, og både holdkammerater og trænere har gjort det nemt for mig at falde til i truppen, siger Lucas Andersen.

Lucas Andersen er netop udtaget til det danske U21-landshold, hvor han står over for en mulig debut. I forvejen har han 34 ungdomslandskampe, og han har tilmed fået debut på ligalandsholdet, som i januar var i Thailand.