Lucas Bjerregaard og investorgruppe skal mødes i retten

02:15

Foto: Pressefoto / Dansk Golf Union

1 af 2

Der er kold luft mellem den nordjyske golfspiller og den investorgruppe, der har finansieret hans karriere. Nu skal parterne mødes i retten.

Golfspilleren Lucas Bjerregaard og investorgruppen LB Golf ApS skal møde hinanden i retten.

Siden 2011 har investorgruppen - mod andel i Bjerregaards gevinster fra golfbanen - finansieret den nordjyske golfspillers karriere, men nu vil Lucas Bjerregaard ud af kontrakten som ellers løber til og med 2015. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Lucas Bjerregaard selv oplyser til Kanal Frederikshavn at han vil ophæve kontrakten med et passende langt varsel så investorgruppen ikke lider tab, men fastholder altså at han vil ud af kontrakten der blev indgået uden at Lucas havde professionel bistand.

- Retten må vurdere, dels om aftalen er indgået på fair vilkår, dels hvorvidt den kan opsiges. Vi vil også bede retten tage stilling til, om det har nogen betydning, at jeg ikke havde professionel bistand i forbindelse med, at aftalen blev indgået. Jeg fik oplyst, at dette ikke var nødvendigt. Såfremt retten vurderer, at aftalen er fair og afbalanceret, vil jeg naturligvis overholde aftalen, fortæller Lucas Bjerregaard til Kanal Frederikshavn.

Jørgen Clausen har siden 2011 været Bjerregaards manager og en del af investorgruppen LB Golf ApS, og skal - ligesom Lucas Bjerregaard - til den danske Europatour-afdeling Made in Denmark i Gatten i denne uge.

- Det bliver under ingen omstændigheder Lucas, der får vores støtte, siger han til Kanal Frederikshavn.

Han og de tre øvrige personer i gruppen har siden 23. januar kun kommunikeret med Lucas Bjerregaard via advokat. Indtil da fungerede samarbejdet ifølge Kanal Frederikshavn upåklageligt, men efter flotte resultater på Europatouren vil Lucas Bjerregaard stå på egne ben og afstå refusion af udgifter samt løn mod til gengæld at beholde hovedparten af sine præmieindtægter.

- Som hans manager og gode ven advarer jeg ham dog på det kraftigste mod at gøre dette på nuværende tidspunkt. Jeg anbefaler ham at vente, til han har sikret sig endnu en sæson på Europa Tour'en. Jeg husker, jeg sagde: "Lucas, hvis du mod forventning skal tilbage på Challenge Tour'en i 2015, får du i allerhøjeste grad brug for vores penge, men ændrer du kontakten nu, kan du ikke komme tilbage til os om et år," siger Jørgen Clausen til hjemmesiden.

Der blev dog lavet et udkast til en ny kontrakt, men Jørgen Clausen modtog ikke just den reaktion på udkastet, han havde ventet.

- Lucas mener simpelthen, at kontrakten er ophævet. Jeg beder Lucas om at komme forbi, så vi kan tale os tilrette, og 23. januar møder Lucas op med en advokat. Det var ikke nogen spændende oplevelse. Efterfølgende tager vi så fat i vores advokat. Siden da har vi intet hørt fra Lucas. Han lader som om, at vi aldrig har eksisteret. Advokaterne kommunikerer med hinanden. Vi kan efterfølgende konkludere, at Lucas allerede har besluttet sig for at misligholde sin kontrakt, inden jeg havde møde med ham, for han har bevidst forsøgt at skjule nogle indtægter fra slutningen af 2013. Nu er der så kun at afvente, at vi får ham slæbt i retten, udtaler Jørgen Clausen til Kanal Frederikshavn.

Flere nyheder fra TV2 Nord