Lucas Bjerregaard videre i stor turnering efter sejr mod Tiger Woods

Den 27-årige nordjyske golfspiller Lucas Bjerregaard vandt lørdag sin kvartfinale i turneringen WGC Matchplay. Bjerregaards modstander var ingen ringere end Tiger Woods.

Lørdag aften dansk tid vandt den nordjyske golfspiller Lucas Bjerregaard sin kvartfinale ved turneringen WGC Matchplay, der i disse dage løber af stablen i Austin, Texas.

Fredag vandt Bjerregaard sin gruppe og tidligere på dagen lørdag, var det svenske Henrik Stenson, der måtte lide et nederlag til danskeren.

Og så var det altså ingen ringere end Tiger Woods, der var udfordreren, da tiden kom til kvartfinalen. Og også den kamp vandt Bjerregaard altså - i en kamp, der først blev afgjort på 18. hul, da Tiger Woods missede en oplagt chance for at sende opgøret ud i omspil.

 
 
Foto: Darren Carroll / Getty Images / Ritzau Scanpix

Første møde med Tiger

Det er første gang at Bjerregaard, der er rangeret som nummer 57 på verdensranglisten, deltager ved turneringen WCG Matchplay og det var også første gang at nordjyden mødte legenden Woods på greenen.

- Jeg har aldrig spillet med ham før, så det var en fed oplevelse for mig, og der er ikke mange, der kan sige, de har slået Tiger, så det er stort, sagde Lucas Bjerregaard lige efter opgøret til NBC Sports.

- Det er så anderledes i forhold til det, som jeg har oplevet tidligere. Jeg har spillet med gode golfspillere før, men jeg har aldrig hørt så mange råbe hans navn og alt muligt andet rundt på banen. Det var virkelig fedt at opleve, og jeg nød det, men det må også være et stort pres at spille under hver gang. Støtten var stor, og der var også flere, der råbte mit navn, så det havde jeg det sjovt med, sagde Bjerregaard videre.

 
 
Foto: Stephen Spillmann / Getty Images / Ritzau Scanpix

Roser fra Woods

Tiger Woods er lige nu rangeret som nummer 14 på verdensranglisten, men var i flere år kendt som verdens bedste golfspiller. Den 43-årige Woods har i løbet af karrierende da også vundet 14 major-turneringer, men den seneste skal man helt tilbage til 2008 for at finde.

Statusen som golf-legende kan man dog ikke tage fra ham og Woods' golf-CV sætter også sejren i relief. Dertil kommer at Woods efter kampen sendte pæne ord i Bjerregaards retning.

- Han ramte boldene godt og havde mange gode slag. Det er ikke særlig nemme forhold at spille under, og der er vind fra alle sider. Med den måde han slår boldene på, er det en fordel under de her forhold, sagde Tiger Woods efter kampen.

Sikker på top-4

Med sejren over Woods er Lucas Bjerregaard i semifinalen. Her skal han møde amerikanske Matt Kuchar.

Uanset hvordan den kamp ender, slutter Bjerregaard som minumum i top-4 til turneringen, der har en samlet præmiesum på 68 millioner kroner. Skulle han gå hen og vinde hele turneringen, venter en præmie på over 11,5 millioner kroner. Bliver han nummer fire, må han "nøjes" med 3,8 millioner.


Seneste nyt

fra Nordjylland