Lufthavnsfest for svømmehelte

To nordjyske svømmere vendte mandag hjem til Aalborg med EM-medaljer om halsen. Og velkomstkomiteen var en af de helt store.

Ankomsthallen i Aalborg Lufthavn var mandag eftermiddag noget mere velbesøgt end når der normalt ankommer fly. Med bannere og flag var en større delegation fra svømmeklubben SMUT fra Terndrup mødt op for at tage imod klubbens 15-årige svømmer Julie Levisen.

Mandag vendte hun nemlig hjem fra kortbane-EM i Frankrig. Og det var med en guldmedalje om halsen. Den kom i hus i holdkappen i 4x50 meter fri.

Hun landede i Aalborg sammen med 19-årige Viktor Bromer fra Aalborg Svømmeklub, som vandt sølv og satte ny dansk rekord i 200 meter butterfly.

- Jeg havde da håbet på, at de ville komme hjem med medaljer, og de havde de også selv, så selvfølgelig skulle de hjem med medaljer. Jeg er rigtig stolt af dem, siger Aalborgsvømmeren Mie Ø. Nielsen, som også var mødt op i liufthavnen for at fejre sine to svømmekammerater.

Svømmeheltene selv var dog noget overraskede over medaljehøsten.

- Jeg tror ikke helt, det er sunket ind. Men det er en dejlig følelse, siger Julie Levisen.

- Jeg havde da håbet på en finale, hvis jeg var rigtig heldig, men nu står jeg så med metal, siger Viktor Bromer.

Og det store opbud i lufthavnen var da også noget overvældende.

- Der er godt nok mange. Der er jo nærmest alle fra klubben, og det er virkelig dejligt, at der er så stor støtte, siger Julie Levisen.

Hun og resten af SMUT-svømmerne skulle dog hurtigt forlade lufthavnen igen. De skulle nemlig nå hjem til Terndrup og aftenens svømmetræning.


Seneste nyt

fra Nordjylland