Lugt på skole: Beredskabsstyrelsen er rykket ind

Beredskabsstyrelsen hazmat-hold, der bliver anvendt, hvis der er sket uheld med kemikalier, undersøger onsdag Klokkerholm Skole.

Det lugter stadig på Klokkerholm Skole. Brønderslev Kommune kæmper stadig med at finde årsagen til de lugtgener, der har holdt eleverne væk fra skolen det seneste stykke tid.

Denne gang har kommunen bedt Beredskabstyrelsen om hjælp. Beredskabsstyrelsens hazmat-hold har derfor onsdag været ude på skolen for at tage prøver. 

- Det er bereskabstyrelsen hazmat, som bliver tilkaldt, når der er uheld med kemikalier og den slags. Og de har indtil videre ikke kunne måle noget, der overskrider deres grænseværdier, og som bør få alarmklokkerne til at ringe, fortæller Jes Rose Nielsen, der er miljømedarbejder hos Brønderslev Kommune. 

Ifølge Jes Rose Nielsen er lugten på skolen en smule aftagende, men klart stadig til stede. Hvis ikke Beredskabstyrelsen finder en årsag til lugtgenerne, må kommunen en tur under jorden og lufte igennem. 

-  Vi må lufte noget mere af kloaksystemet tæt på skolen igennem. Det er også blevet foreslået, at det skulle skylles igennem, men det har de rigelig mængder vand på det seneste sørget for at sig selv, fortæller Jes Rose Nielsen. 

Eleverne fra Klokkerholm Skole er blevet undervist rundt omkring i byen i den periode, det ikke har kunnet lade sig gøre at benytte skolen på grund af lugtene. 


Seneste nyt

fra Nordjylland