Lukas Spalvis matchvinder i nordjysk pokalsejr

Uden at imponere sejrede AaB 3-1 over Horsens i DBU Pokalens første semifinale. Lukas Spalvis scorede to gange

AaB er så godt som videre til finalen i DBU Pokalen. Det står klart, efter at nordjyderne besejrede AC Horsens 3-1 i holdenes første semifinaleopgør.

Det var ikke på kønt spil fra Superligaens nummer to, men to mål af Lukas Spalvis i de sidste 30 minutter afgjorde kampen.

AaB'erne startede bedst, og kampen var knap nok gået i gang, før nordjyderne havde taget føringen. Der var blot rundet et minut på uret, da Anders Due vippede bolden i mål efter en god AaB-omstilling.

Horsens ville dog ikke lade sig kyse af chokstarten. Og det var et tændt og opsat Horsens-mandskab, der herefter overtog taktstokken.

Horsens var godt forberedt og virkede opsat på bevise, at hjemmeholdet kunne bide skeer med aalborgenserne.

Horsens kom først på andenboldene, vandt adskillige dueller og fremprovokerede mange fejl hos et umotiveret og idéforladt AaB-hold.

Hjemmeholdets hårdtslående duo Martin Retov og Janus Drachmann dominerede spillet på midten og efterlod ikke megen plads til AaB's ellers så pasningsdygtige spillere. Og det var svært at se, at der var en række til forskel på de to hold.

Horsens fortsatte med at kæmpe, og lige så hurtigt som AaB havde bragt sig foran i første halvleg, lige så hurtigt udlignede Horsens i anden.

I det 46. minut kom André Bjerregaard først på et indlæg fra venstre. AaB virkede slet ikke klar efter teen.

Pokaldrømmen levede i den grad for "Den Gule Fare", der pressede på efter udligningen. Men som det så ofte går, når førstedivisionshold møder mandskaber fra Superligaen var der effektivitet til forskel.

AaB spillede bestemt ikke prangende på Casa Arena, men fandt resurserne til at score, da det krævedes. Horsens derimod kæmpede og fightede bravt, men skabte ikke chancer nok til at vinde.

Og Horsens er dermed reelt på en umulig mission, når returopgøret spilles i Aalborg den 9. april.