Lukning af fødevarestyrelsens laboratorium kritiseres

I dag blev det slået fast at Fødevarestyrelsens laboratorium i Aalborg lukkes med udgangen af året. 20 ansatte mister arbejdet. Enhedslisten frygter at fødevaresikkerheden forringes.

Anette Nielsen frygtede for sit job i sidste uge. I dag blev det så til virkelighed. Efter 43 år hos Fødevaregionen fyres hun. Nordjylland mister i alt 20 statslige arbejdspladser

- Jeg er meget skuffet over at staten vælger at lukke arbejdspladser i Nordjylland. Når der netop her er behov for vidensarbejdspladser, siger Folketingsmedlem Per Clausen (Enhedslisten)
 
Fødevaregionens laboratorium lukkes, fordi Fødevarestyrelsen skal spare 29 millioner kroner i år og 40 millioner kroner mere de næste to år. Pengene findes ved at reducere huslejen på landsplan med en tredjedel. Herunder laboratoriet i Aalborg.

- Jeg er ikke skker på at besparelserne ikke også betyder forringelser af fødevarekontrollen, siger Per Clausen.

- Det er jo ikke sådan man holder op med at lave prøverne. De bliver jo bare analyseret andre steder, siger Torsten Schack Pedersen (Venstre), Næstformand, Folketingets Fødevareudvalg.

Udover laboratoriet i Aalborg lukker Fødevarestyrelsen kontorer i Haderslev og et andet laboratorium i Rønne.

- Det er afgørende er at vi får nedbragt omkostningerne til administrationen af fødevarekontrollen, så den bliver mere effektiv, derfor skal vi have lukket nogle kvadratmeter. Vi har simpelthen for mange faciliteter, siger siger Torsten Schack Pedersen (Venstre), Næstformand, Folketingets Fødevareudvalg.

Enhedslisten er med i det seneste forlig om fødevarekontrollen og vil på tirsdag have garanti for at fødevaresikkerheden er i orden fra Fødevareminsiteren.

- Antallet af kontroller og kvaliteten af dem må ikke forringes. Det vil vi ikke acceptere, siger Folketingsmedlem Per Clausen (Enhedslisten)

Fødevareministeren kan først svare på tirsdag. Han er nemlig sammen med 7 andre medlemmer af fødevareudvalget på en rejse til Spanien for at studere fiskeindustriens vilkår.


Seneste nyt

fra Nordjylland