Lyd skal redde menneskeliv: Forsker modtager innovationspris

Samuel Schmidt får denne anerkendelse på baggrund af sin mangeårige forskning i sundhedsteknologien CADScor, der bedst beskrives som en ’blodpropalarm’ . Foto: Aalborg Universitet

Lyd skal forhindrer blodpropper i hjertet fremover. Forskeren bag er Samuel Schmidt fra Aalborg Universitet. Han har nu modtaget innovationspris for ideen.

Åreforkalkninger er en af hovedårsagerne til blodpropper i hjertet. I fremtiden skal man kunne finde åreforkalkningerne ved hjælp af lyd, og dermed forhindrer blodpropper. Det arbejder forsker på Aalborg Universitet Samuel Schmidt i hvert fald på. Han har nu modtaget Nordjysk Universitetsfonds innovationspris for ideen.

- Jeg er utroligt stolt over at modtage Nordjysk Universitetsfonds Innovationspris for mit arbejde med diagnosticering af hjertesygdomme. Det er en anerkendelse, som betyder rigtigt meget, når man har lagt et stort stykke arbejde i noget, man i den grad brænder for, siger Samuel Schmidt.

Samuel Schmidt har sin daglige gang på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Han har arbejdet med ideen om, at lyd skal redde menneskeliv i mange år. Den teknologiske ide bygger på tanken om, at man via akustik og avanceret signalbehandling kan lytte sig til åreforkalkning.

- Forestil dig, at du åbner en vandhane og kan høre vandet suse i de gamle forkalkede vandrør. Det er en slags turbulens, du kan høre. Og det samme gælder faktisk for blodårerne. Ligesom med forkalkede vandrør kan man høre, når der er kalk i blodårerne, siger Samuel Schmidt.

Nordjysk Universitetsfonds Innovationspris er på 50.000 kroner og uddeles hvert år af fondens bestyrelse som en anerkendelse til en innovativ forsker, der har et stort potentiale inden for sit forskningsområde.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord