Lyden af et talent

15-årig skoleelev fra Sæby er blandt de sidste fem i en landsdækkende konkurrence for unge trommeslagere.

Bertil Bille har spillet trommer hele sit liv. Da han var seks år gammel, fik han sit første trommesæt. Og det er gået over stok og sten på hihat, bækkener og lilletromme lige siden. Faktisk er han blevet så god, at han nu er blandt de sidste fem i en landsdækkende talentkonkurrence for unge trommeslagere.

- Jeg er gået videre i Copenhagen Beta-konkurrencen. Det er et pladeselskab, som afholder en konkurrence for at hjælpe unge musikere videre, fortæller Bertil Bille.

Det betyder, at Bertil Bille nu er meget tæt på at vinde et trommesæt til 30.000 kr. og en times privat undervisning ved trommeslageren i rockbandet Carpark North, Morten Thorhauge.

- Det ville betyde meget for mig personligt, men det ville nok også betyde, at jeg ville få et stort skub fremad i forhold til min karriere, siger Bertil Bille.

Det bliver dagligt til adskillige timer ved de to trommesæt i hjemmet i Sæby, men også Musikskolen i Frederikshavn tager en hel del af Bertils tid. Her bliver han undervist af musiker og trommelærer, Henrik Engqvist.

- Han er sådan en type, der gør ting selv og selv tager initiativer. Og så er han en arbejdshest, der vil noget, siger Henrik Engqvist om sin unge elev.

Konkurrencen bliver afgjort den 5. marts og selvom det langtfra er sikkert, at Bertil Bille vinder førstepladsen, lever hans drøm for fremtiden i bedste velgående.

- Drømmen er at spille i Danmarks Radios Big Band, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland