Lyden af liv: Musik vækker demente

01:26

Musik kan trænge ind til et dement sind, selvom intet andet kan. Det viser forskning fra musikterapeut Jens Anderson Ingstrup.

I anledning af demensugen havde TV2 Nords debatprogram Fokus besøg af Jens Anderson Ingstrup, der er ekspert i musikterapi. Han har med egne øjne set, hvordan musik kan vække ældre fra demensens tåger. Du kan se et klip øverst i artiklen, hvor Jens Ingstrup spiller for demente Else.

-Det er utroligt at opleve, selvom det er ret normalt for en musikterapeut at opleve, så det her skift der kommer, det er en kæmpe glæde, som så bliver spejlet i mig, siger Jens Ingstrup.

Det er utroligt at opleve, selvom det er ret normalt for en musikterapeut at opleve, så det her skift der kommer, det er en kæmpe glæde.

Jens Anderson Ingstrup

Det er ikke kun musikterapeuten, der har set det virke. I Alzheimerforeningen er man også meget glad for terapiformen og håber den breder sig.

- Jeg har brændt for musikterapi i 15- 20 år. Jeg brugte selv musikken, da min mor havde en demenssygdom. Der brugte jeg den til at få min egen afmagt til at falde til ro. Jeg brænder for, at vi kan få musikterapi indført alle steder, siger Gunver Folmand, formand for Alzheimerforeningen, Nordjylland.

Hvis du har lyst til at se mere om, hvordan demente reagerer på musikterapi, så kan du se med her i Lyden af liv.

25:49 Luk video

Andet afsnit i serien finder du her.

Flere nyheder fra TV2 Nord