Lykkeligt samarbejde: Iværksætteriet blomstrer i Løkken

02:44

To brødre er gået sammen med et hotel i byen om at drive en kombineret surfbutik og restaurant

Erhvervslivet og iværksætteriet blomstrer i Løkken. De to unge brødre her er i fuld gang med at gøre deres drømme i forretningslivet til virkelighed.

Det hæderkronede værtshus Peder Bådsmand i Løkken er overtaget af brødrene Kasper og Jonas Brix og ejerene af Hotel Løkken Strand, Jette og Christian Middelboe. Sammen har de skabt et helt nyt sted kaldet Havs. Her kan man spise til frokost og til aften, og man kan høre musik. I samme lokale er der surfshop med våddragter, brædder, skateboards og tøj.

De to afdelinger er adskilt af den gamlem kutter, der fungerer som bar, og som er stort set det eneste inventar, der er blevet tilbage. Havs åbnede første juli, og der har været travlt fra dag et.

- Turisterne har tage godt imod os, og det har de lokale også, siger Jonas Brix.

Samarbejdet mellem de erhvervsdrivende i Løkken er blevet bedre, mener de to. Og det var præcis i samarbejdets ånd, de købte stedet sammen med Hotel Løkken Strand.

- De blev inspireret af vores surfskole og surfcafe nede på stranden og nu er planen, at vi kan hjælpe hinanden, for eksempel med firmaarrangementer, siger Kasper Brix.

I Løkken besluttede handelsstandsforeningen og turistforeningen i foråret at gå sammen i een forening, kaldet løkken.dk.

- Det gjorde vi for at styrke samarbejdet, så vi i højere grad arbejder efter et fælles mål, siger Stefan Karlborg, der er formand for turistforeningen.

Ifølge direktøren for erhvervskontoret i Hjørring, Bo Geertsen, er Løkken inde i en god udvikling med flere unge iværksættere end tidligere.

- Det giver flere kræfter, når man går sammen og ser tingene fra flere forskellige sider. Det, tror jeg, har været med til at skabe den her nye ånd i Løkken, siger han.

Og som Kasper Brix siger:

- Vi har jo vores dejlige hashtag eller slogan, der hedder "Sammen skaber vi Løkken". 

Flere nyheder fra TV2 Nord