Lykketrolde bekæmper kræft: En halv million er allerede indsamlet

Foto: Anders Ekström

Målet for det såkaldte lykketrold-projekt er at indsamle to millioner kroner. Foreløbig er der nu kommer mere end en halv million kroner ind.

Det såkaldte lykketrold-projekt, der har som mål at indsamle to millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse, nærmer sig sin afslutning. 28 store lykketrolde skal være med til at sætte prikken over i'et, når de sælges til en velgørenhedsauktion.

- Nogle kan finde på at byde 100.000 for sådan en trold, andre kan gå for 20.000 kroner stykket. Så kan man selv begynde at lægge det sammen. Jeg vil sige, det vigtigste for os, det er at få så mange penge ud af det, som overhovedet muligt, forklarer Jacob Risgaard, er er initiativtager på projektet. 

Forskellige sponsorer har gjort det muligt at få fremstillet hver enkelt af de store trolde. De bliver solgt på auktion om 72 dage.

Se hele indslaget om lykketroldene her. Artiklen fortsætter efter videoen.

01:34

Foto: Anders Ekström

Luk video

Saga Sofie har designet en af troldene - Miss Kiss, hedder den. Saga Sofie har selv kæmpet med kræft og har fået fjernet både bryster, æggestokke, æggeleder samt livmoder. 

- Jeg har lavet den her trold for at vise, at alle er gode nok. Det er Miss Kiss ogå, selvom hun ingen bryster har.

Alle de store trolde findes også i mindre varianter. De er blevet solgt rundt om i isenkræmmere, og det salg har allerede bidraget med 600.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Troldene er inspireret af den kendte Gjøl-trold, men det har rettighedeshaverne ikke det fjerneste imod.

- Skaberen døde faktisk af kræft i 1989. og da han ville have være blebvet 100 for et års tiden side, syunes jeg det var et rigtig godt projekt at støtte op om, fortæller Calle Østergaard, der er direktør for Dam Things, der har licensrettighederne til Gjøl-trolden. 

TV2 Nord har tidligere omtalt projektet. Det kan du læse mere om her: 

Læs også Gjøltrolden får egen fundraiser

Læs også Mission Lykketrold: To mio. kr. til Kræftens Bekæmpelse

Flere nyheder fra TV2 Nord