Lyn ’grillede’ elskabet i landejendom ved Arentsminde

Lynnedslaget i huset var så kraftigt, at stikkontakterne 'poppede' ud af væggen, fortæller indsatslederen,der var første fremme ved huset.

Bulder og brag har de fleste nordjyder hørt som en trommehvirvel igennem gaderne i dag på grund af uvejret, men én familie i Arentsminde fik sig her til eftermiddag en ekstra 'oplevelse'.

quote Der lød et ordentligt skrald gennem huset, da lynet gik ned gennem alle elinstallationer. Det var så voldsomt, at nogle af stikkontakterne ’poppede’ ud af væggen.

Ole Leonhard, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

Ved 15-tiden slog et lyn ned i tagrygningen på deres landejendoms nye stuehus på Plesnervej ved Arentsminde.

- Der lød et ordentligt skrald gennem huset, da lynet gik ned gennem alle elinstallationer. Det var så voldsomt, at nogle af stikkontakterne ’poppede’ ud af væggen, fortæller indsatsleder Ole Leonhard, der var første mand på stedet, blot fem minutter efter meldingen indgik.

Ikke flere skader

Ifølge indsatslederen ved Nordjyllands Beredskab var husets beboere heldige, for lynnedslaget udviklede sig ikke yderligere.

- Der var selvfølgelig ild, lige da lynet slog ned, for vi kan se, at elskabet var helt sort på indersiden. Men da jeg ankom, var der ingen synlige skader uden på huset. Beboerne har også selv været oppe på taget for at se efter skader, men der er ikke umiddelbart nogle, siger Ole Leonhard.

Indsatslederen gik herefter hele huset igennem med et termisk kamera for at tjekke, at der ikke har udviklet sig varme eller ild andre steder, som senere vil kunne udvikle sig.

Eneste spor efter det voldsomme lynnedslag er derfor tilsyneladende et strømnedbrud.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland