Lynet fylder 10 år: Flemming har passet den i alle årene

I år har Lynet 10 års fødselsdag, og det er den samme elektriker, der har passet og plejet den populære rutsjebane i alle årene.

Elektriker Flemming Engemand har kørt mange ture i Lynet de seneste ti år. Han ved ikke hvor mange, men tallet er højt. Elektrikeren har haft ansvaret for at holde Lynet kørende, lige siden rutsjebanen stod klar i Fårup Sommerland i 2008.

quote Det der er mest spændende, det er jo, at det er magneter, der får den op i fart. Det er en masse energi, du sender afsted på kort tid

Flemming Engemand, Elektriker, Fårup Sommerland

- Lynet er ikke mit barn, for jeg har selvfølgelig børn derhjemme, men det er en fin forlystelse med masser af teknik, og det interesserer mig meget, fortæller Flemming Engemand til TV2 Nord.

Hans job består blandt andet i, at gøre Lynet klar til affyring om morgenen, og så bliver han tilkaldt, hvis der opstår fejl i løbet af dagen. Flemming Engemand er specielt fascineret af den elektromagnetisme, der får Lynet op på 80 km/t på to sekunder.

- Det der er mest spændende, det er jo, at det er magneter, der får den op i fart. Det er en masse energi, du sender afsted på kort tid, forklarer Flemming Engemand.

Lynet er måske den forlystelse i Fårup Sommerland, hvor der kommer flest skrig, råb og hujen fra, når den suser afsted i 20 meters højde. Flemming Engemand nyder det, hver gang han hører børn og vokse i Lynet.

- Det er dejligt at høre, at folk de kan lide det, fordi det er virkelig en rigtig sjov tur. Dét, der lige som gør det specielt, er, at du får det der spark i røven med 0-80 på to sekunder, siger Flemming Engemand.

Elektrikeren satser på at være med til den næste store fejring af Lynet, der kan blive en sølvbryllupsfest om 15 år.

 
 
Foto: Tommy Hald

Seneste nyt

fra Nordjylland