Lynge: Pisket til at erstatte Helenius

Foto: Allan Storkborg (Arkiv)

Hvis Nicklas Helenius var blevet solgt i sommerens transfervindue, havde det ifølge AaB-direktøren været en nødvendighed at erstatte ham.

Efter sommerens transfervindue er status for AaB, at klubbens måltyv nummer et, Nicklas Helenius, fortsat er i truppen. Helenius er ellers ikke et helt uinteressant navn.

Men havde man solgt Nicklas Helenius, havde det været absolut nødvendigt at hente en erstatning. Klubben solgte Lucas Andersen, men der er ikke kommet en afløser for ham.

- Hvis Helenius var rejst, så havde vi været pisket til at hente forstærkninger. For han efterlader lige nu et hul ved os, som vi bare ikke kan dække af. Lucas er svær at undvære, men jeg kan bedre se andre typer på holdet, som kan gå ind der, siger AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen til bold.dk.

AaB har hentet forsvarsspilleren Rasmus Thelander i AB og lejet den færøske midtbanespiller Hallur Hansson, og klubben kan stadig hente transferfrie spillere, hvis de rigtige skulle byde sig.

- Vi følger godt nok med i, hvad der sker ude på markedet, og jeg har specielt godt kendskab til Norge og Sverige, da jeg har et godt netværk, men jeg har ikke brug for at kalde på det. Der har selvfølgelig været opringninger fra nogle i netværket, men jeg har på en ordentlig og høflig måde måtte afvise dem. Det er så vores lod lige nu, siger Lynge Jakobsen.