Lynge: Vi har tabt 10-0

AaB-direktøren er overrasket over klubbernes klare nederlag i feriepengesagen og varsler en smallere trup.

Det er ikke blot Brøndby IF, der kan se frem til en markant ekstraudgift, efter at Fodboldens Voldgiftsret tirsdag har afgjort den såkaldte feriepengesag.

Også hos AaB må direktør Lynge Jakobsen frem med de store sedler.

- Det tager vi til efterretning, det skal man jo gøre i sådan nogle sager. Men jeg må da sige, jeg er overrasket over, at vi har tabt 10-0, siger Lynge Jakobsen.

Kort fortalt handler det om, at nogle klubber har forhandlet bonus og løn med spillerne, hvor aftalen efter klubbernes opfattelse har været, at beløbet var inklusiv feriepenge og pension.

Men den fremgangsmåde er altså ikke korrekt, har voldgiftsretten bestemt, og derfor må flere klubber nu udbetale et ukendt beløb til en række spillere.

- Jeg ved, at jeg ikke har snydt nogen, og jeg ved, hvilken ånd forhandlingerne er foregået i.

- Det er en teknisk ting, man ikke vil acceptere i systemet. Voldgiften har bestemt, at det med bruttoløn, det må man ikke.

- Jeg har forsigtigt sagt, at hvis ikke spillere ved, hvad inklusiv betyder, så får træneren svært ved at forklare dem 4-3-3-systemet, siger Lynge Jakobsen.

Hvor meget sagen kommer til at påvirke regnskabet i økonomisk pressede

AaB, er det dog for tidligt at spå om. Men pengene skal findes et sted, og det sted bliver formentlig i spillerbudgettet.

- Bredt betyder det, at de penge vi får som ekstraudgift, de typisk skal findes der, hvor udgifterne er størst, og det er de i spillertruppen. Og her får det konsekvenser alt afhængigt af beløbets størrelse, siger Lynge Jakobsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland