Lys for enden af tunnellen?

Under spørgerunden i Folketinget idag åbnede den nye transportminister Magnus Heunicke (Soc. Dem) for en hurtig afklaring af spørgsmålet om en tredje limfjordsforbindelse.

Ministeren fortalte under spørgetimen, at han lægger vægt på de økonomiske konsekvenser af en forbindelse, og da de seneste beregninger viser en forrentning på 2,2 procent ved en østforbindelse og en forrentning på 7,8 procent ved en Egholm-forbindelse, fandt ministeren umiddelbart Egholm-forbindelsen mest attraktiv.

- Vi fik jo virkeligt at se en minister idag som er engageret i den her sag.

Ministeren sagde, at han ønsker en afklaring også for grundejerne der jo har været stavnsbundet i årevis.

Og en løsning allerede engang i foråret. Så må vi bare håbe at det bliver en god løsning, lød det efterfølgende fra det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (Venstre).

Preben Bang Henriksen vil ikke garantere nordjyderne en ny forbindelse indenfor en overskuelig fremtid, men understreger at en afklaring af linjeføringen vil være et første væsentligt skridt. Og et skridt som ?nu bør kunne tages indenfor det næste år.

- Vi må bringe spørgsmålet her op på Christiansborg hver eneste uge, ellers går det i glemmebogen, siger han til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland