Lysfabrik fyrer

Fyringerne kommer selvom fabrikken for nylig opjusterede forventningerne til årets resulatet og hele året har haft et højt aktivitetsniveau.

Men nu er markedet pludseligt vendt. Fabrikschef Peter Høy fortæller, at efterspørgslen på de produkter, der kræver mange montagetimer, er faldet, og at der derfor er brug for færre medarbejdere i produktionen. MARTIN beskæftiger efter fyrinsrunden 208 medarbejdere.

- Vi kan desværre konstatere, at efterspørgslen nu er større på de mindre komplekse produkter, der kræver færre arbejdstimer i produktionen, end de større mrer tidskrævende produkter, siger fabrikschef Peter Høy.

De ansatte på MARTIN blev tirsdag formiddag kaldt til orienteringsmøde om den nuværende situation og fyringerne.

- Det kommer som lidt af et chok, da meldingen jo hele tiden har været, at det går godt. Og det gør det også, men salget er skiftet, siger Peter Høy.

Han mener, at medarbejderstaben nu er tilpasset, og han forudser ikke yderligere fyringer foreløbig. MARTIN i Frederikshavn ansatte for halvandet år siden 60 medarbejdere, og efter fyringerne tirsdag beskæftiger MARTIN 208 medarbejdere, hvoraf de 134 er timelønnede.


Seneste nyt

fra Nordjylland