Lysfest i kalkmine

02:22

Thingbæk Kalkminer havde tændt mere end 3000 levende lys. Så de mange besøgende kunne i dag nyde synet af de mange lys og tonerne af Vor Frues Gospel Kor, der sang foråret ind.

De besøgende i Thingbæk Kalkminer kunne i dag nyde lyden af Vor Frues Gospel i skæret af ikke færre end 3000 stearinlys - der var nemlig lysfest.

3000 flagrende stearinlys og lyden af Vor Frues Gospel Kor var, hvad der mødte de besøgende i Thingbæk Kalkminer i dag. De afholdte for 30. gang lysfest i kalkminen, men hvorfor gør de egentlig det?

- Det er selvfølgelig fordi, at det er så pænt. Det giver en helt speciel intim stemning, når vi slukker det meste af det elektriske lys, og så har alle de her levende lys tændt, siger Lars Rigborg, der arbejder ved minen.

Det giver en helt speciel intim stemning

Mellem 600 og 700 besøgende så i dag Bundgaards, Bonnesens og Bissens gipsfigurer i Thingbæk Kalkminer i stearinlysets skær, mens gospelkoret sang foråret ind.

Udover påskedag, så kan man også opleve Thingbæk Kalkminer i stearinlysenes skær til Lucia og 2. juledag. Og selvom der er lidt arbejde med at tænde så mange lys, så gør Lars Rigborg det gerne igen.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord