Målet er allerede nået, men Cloud City får stadig milliondonationer

Med to nye milliondonationer i hus går de kommunale støttekroner nu til etableringen af kunstcentret MonAA.

De 100 millioner kroner, der skulle til, for at gøre Tomás Saracenos kunstværk Cloud City til virkelighed på den gamle spritgrund i Aalborg, er for længst samlet ind, og alle spekulationer om hvorvidt det var realistisk at samle midler til et 30 meter højt kunstværk i glas, er gjort til skamme.

Ikke desto mindre vælter den økonomiske støtte stadig ind, og mandag blev det således offentliggjort, at yderligere 9,5 millioner kroner er kommet med i puljen til kunstværket. 

Det er Augustinus Fonden og Wagner Ejendomme, der med donationer på henholdsvis 7,5 og 2 millioner kroner, støtter projektet, og dermed er der indsamlet næsten 10 procent mere end nødvendigt.

- Saraceno er en af den internationale samtidskunsts mest toneangivende kunstnere. Cloud City er et markant kunstværk, som vil give publikum mulighed for selv at bevæge sig rundt inde i værket og kan bidrage til at flytte grænserne for den måde, vi oplever kunst på i dag. Det vil givet også blive et varigt ikon for Aalborg, udtaler Frank Rechendorff, der er direktør i Augustinus Fonden i en pressemeddelelse.

- Vi ser frem til at følge projektet, og dets betydning for den nye bydel, fortsætter han.

Tilbage i Aalborg bringer det stor glæde hos Wagner Ejendomme at kunne være med til at tage del i Aalborgs byudvikling og tilblivelsen af Cloud City, som de ser som symbolet på det nye Aalborg.

- Vi er enormt stolte af at være en del af Aalborgs nye vartegn. Selvom Cloud City er et utrolig ambitiøst projekt, er vi ikke i tvivl om, at Aalborg fortjener kunst i ultimativ særklasse. Vi ser det som en ære, at vi i Wagner Ejendomme kan bidrage med tiltag, der forskønner vores by og skaber de bedste rammer for et sted, man gerne vil bo og arbejde. Vi er derfor ikke i tvivl om, at kunstværket af Tomás Saraceno kommer os alle til gode, udtaler Trine Wagner, Wagner Ejendomme i pressemeddelelsen.

 
 
Foto: PR

Aalborg Kommune har bidraget til kunstværket med 25 millioner kroner, men nu hvor indsamlingen har overskredet beløbet på den regning, der bliver sendt, når kunstværket står færdigt, ryger der ikke penge tilbage i kommunekassen. De kommunale midler, der ikke bliver brugt på Cloud City skal istedet bruges på etablereingen af kunstcentret MonAA.

- Det glæder mig rigtig meget at høre, at der stadig er stor opbakning til projektet. Vi støtter gerne på bedst mulige vis, og derfor giver den aftale, vi har indgået, rigtig god mening for os. Det giver mere frihed, når beløbet ikke er fastlåst, men i stedet kan fordeles, således det bidrager mest muligt til realiseringen af Cloud City, udtaler Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Udover de nylige donationer og det kommunale bidrag støtter Det Obelske Familiefond med 50 millioner kroner, Ny Carlsberg Fondet med 10 millioner kroner, A. Enggaard A/S med 10 millioner kroner og Spar Nord Fonden med fem millioner kroner.

Fakta om Cloud City

  • Værket Cloud City er skabet af den argentinske kunstner Tomás Saraceno og består af 68 glasmoduler, der hver måler 4,5 m i diameter. Når de sættes sammen, vil værket nå en højde af 30 m. Besøgende vil kunne træde ind i værket via taget på en af de eksisterende bygninger på spritgrunden. Værket vil kunne ses under indflyvning til Aalborg Lufthavn og forventes at blive et markant vartegn for byen.
 
  • Kunstinstallationen koster i alt 100 mio. kr. og etableringen af artcentret koster 107 mio. kr. Det Obelske Familiefond har doneret 50 mio. kr., Aalborg Kommune 25 mio. kr., Ny Carlsberg Fonden 10 mio. kr., Spar Nord Fondet 5 mio. kr., A. Enggaard 10 mio. kr., Augustinus Fonden 7,5 mio. kr. og Wagner Ejendomme 2 mio. kr. 
 
  • Artcentret skal drives af en erhvervsdrivende, selvejende fond.
 
  • Arealet planlægges endvidere at huse det nye Aalborg Teater, et spiritcenter med mikrodestilleri, et chokoladeoplevelsescenter, torvehal/street food, boutique-hotel, almennyttige boliger og luksuslejligheder m.m.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland