Maarup går til Landsforening

Borgmester H.C. Maarup, Mariagerfjord, vil nu forsøge at få det kommunale udligningsregnestykke lavet. Det er nemlig ikke rimeligt, at kommunen nu skal af med 16 millioner kroner, mener han.

Udligningsreformen vækker både vrede og glæde i Nordjylland. Mariagerfjords borgmester begriber med egne ord ikke, at han skal af med 16 millioner.
Kommunen er nemlig vant til at få op til 12 millioner kroner fra puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner . Nu er det den kommune, der må aflevere mest i Nordjylland i forhold til beskatningsgrundlaget

-  Der skal ikke stor fantasi til at forestille sig, hvor mange lærestillinger, pædagogstillinger og hjemmehjælpere, det vil betyde om året. Det er et rimeligt enkelt regnestykke, siger Hans Chr. Maarup, borgmester i Mariagerfjord Kommune.

Borgmesteren vil nu gå til Kommunernes Landsforening og forsøge at få regnestykket lavet om.

-  Jeg virker måske fattet, men i virkeligheden er jeg chokeret. Da jeg hørte Margrethe Vestagers udmelding, var min allerførste tanke, et her måtte være tale om en regnefejl.

I den anden ende af Nordjylland blev de glade.
Frederikshavn skal have 21 millioner kroner og måske yderligere 44 millioner kroner tilbage i den såkaldte beskæftigelsesrefusion. Borgerne skal dog ikke regne med ekstra service af den grund. Her bliver alle uforudsete pengegaver brugt til at dække hullerne i budgettet.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at vi får de penge, men der bliver ikke mere service af den grund. Det er med til at gøre det lettere, for vi skal ikke skære så dybt, som vi havde regnet med. Vi har hårdt brug for pengene, siger Lars Møller, borgmester i Frederikshavn. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland