Slagt og æd: Mad skal gøre unge interesserede i uddannelse

Tre kommuner er gået sammen om projektet "Slagt og æd", som skal være med til at synliggøre mulighederne ved at tage en erhvervsuddannelse over for elever i syvende og ottende klasse.

Tirsdag blev projekt 'Slagt og æd' afsluttet med en stor finale på Tech College i Aalborg, hvor elever fra udvalgte skoler lavede mad sammen med den kendte tv-kok Jesper Vollmer.

Elever fra Torslev Skole i Østervrå, Byplanvejens Skole i Aalborg, Hirtshals Skolecenter og Frejlev Skole var gået videre til finalen i "Slagt og æd"-projektet, som 20 skoleklasser fra Frederikshavn, Hjørring og Aalborg Kommune har været en del af.

Og med kongehusets tidligere kok Jesper Vollmer som instruktør, var der lagt op til hård konkurrence klasserne imellem. Baggrunden for konkurrencen er, at der fremover kommer til at mangle hænder inden for en række håndværksfag, og derfor lyder den politiske målsætning, at mindst 25 procent af en ungdomsårgang i 2020 skal søge ind på en erhvervsuddannelse. I 2025 skal andelen være oppe på mindst 30 procent.

24,2 procent af de nordjyske unge søgte i sommer ind på en erhvervsuddannelse, men i de nordjyske kommuner er der stor forskel på, hvor mange unge der søger mod erhvervsskolerne. 

Elever fra Frejlev Skole i gang i køkkenet.
Elever fra Frejlev Skole i gang i køkkenet.
Foto: Mette Kristensen

I Frederikshavn Kommune søgte 25,8 procent af de unge, der afsluttede 9. eller 10. klasse i sommer, ind på en erhvervsskole. I Hjørring Kommune lå andelen på 23 procent, mens det i Aalborg Kommune kun var 18,2 procent, der begyndte på en erhvervsuddannelse.

7.A fra Byplanvejens Skole i Aalborg Kommune lavede det bedste resultat, og holdet kan nu smide 5.000 kroner i klassekassen. 

Vinderholdet består af:

  • Josephine Kvas
  • Clara Christensen
  • Cecilie Pedersen
  • Mie Karlsen
Elever fra Frejlev Skole i gang i køkkenet.
Elever fra Frejlev Skole i gang i køkkenet.
Foto: Mette Kristensen

 


Seneste nyt

fra Nordjylland