Folketingskandidat raser: Made in Denmark river valgplakater ned

Golfturneringen Made in Denmark har fjernet alle valgplakater på sin grund, selvom plakaterne er sat op i kommunale lygtepæle.

Den store internationale golf-turnering Made in Denmark har fjernet alle valgplakater, der er i skudlinjen for de mange tv-kameraer, som følger golfturneringen.

Og det forarger folketingskandidat Niels Christensen. Han mener, sporten tilsidesætter demokratiets spilleregler.

quote Man ønsker ikke fra vores eller Europatourens side at have religiøse eller politiske budskaber inde i tv-billedet

Flemming Astrup, promoter hos Made in Denmark

- Der er valg, og det her er offentlige lygtepæle. Vi bliver eksponeret her, og det vil vi gerne, siger Niels Christensen, der er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Nordjylland. 

Alle valgplakater inden for golfturneringens område er fjernet i de dage, der spilles golf i Gatten.

- Man ønsker ikke fra vores eller Europatourens side at have religiøse eller politiske budskaber inde i tv-billedet, siger Flemming Astrup, promoter hos Made in Denmark, til TV2 Nord.

 
 
Foto: Jesper Sterum

Kommunen tillader Made in Denmarks beslutning

Vesthimmerlands Kommune har valgt at se igennem fingre med, at flere kandidaters plakater er blevet pillet ned fra de kommunale veje inden for golfområdet.

- Hvis man kommer bare en meter ud for afspærringer herude, så hænger der massevis af plakater, så min vurdering er, at det kan man godt gøre indtil på mandag, siger Per Bach Laursen (V), borgmester i Vesthimmerlands Kommune. 

Made in Denmark kontaktede folketingskandidat Henrik Dalgaard fra de Konservative, inden plakaterne blev pillet ned. Og på vejne af alle kandidater sagde han okay til arrangrørerne.

- De (Made in Denmark) synes, det er et problem, at de hænger der, for de kommunale veje er en integreret del af banen, så jeg synes, det er fair nok, at de bliver pillet ned, siger Henrik Dalgaard.

 
 
Foto: Jesper Sterum

Overvejer at hænge plakater op igen

Folketingskandidat Marie Bjerre har også fået tage sine valgplakater ned, men hun mener også, at det er en fair beslutning fra Made in Denmarks side. 

- Der er mange, der kommer her, der er udefra, så de kan alligevel ikke stemme i Nordjylland. Dem, der kan stemme i Nordjylland, skal nok se mine plakater, for jeg har masser af plakater oppe, siger Marie Bjerre. 

Hos Made in Denmark mener man ikke, at folketingskandidat Niels Christensen går glip af den store eksponering

quote Det er international tv, så det, Niels Christensen går glip af, er lidt eksponering i Kina, Nordamerika og flere europæiske lande.

Flemming Astrup, promotor hos Made in Denmark. 

- Det kan godt være, at vi skulle have taget fat i alle folketingskandidater, men det har vi ikke gjort. Jeg mener ikke, at det er så stor en sag. Det er international tv, så det, Niels Christensen går glip af, er lidt eksponering i Kina, Nordamerika og flere europæiske lande. Så jeg tror ikke, det gør det store udsving, siger Flemming Astrup.

Nu overvejer Niels Christensen, om han skal trodse forbuddet og hænge sine valgplakater op igen


FV19 - Folketingsvalg

060619 Christina Egelund

LA-profil efter valgnederlag: - Afviser ikke at stille op igen

Christina Egelund

Formænd: Vi begik for mange fejl

070619 Mette Frederiksen

play Hvis Mette bliver statsminister: - Nordjylland er mit udgangspunkt

mette frederiksen 1.maj

Mette Frederiksen inden forhandlinger: Jeg udelukker ikke nogen

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland