Mads fik angst på efterskolen: - Alle de gode ting blev opslugt

Alarmerende mange unge har været ramt af stress og angst - en af dem er 17-årige Mads Aaby Gaunby, der går i 2.G på Aalborghus Gymnasium.

17-årige Mads Aaby Gaunby er en af flere gymnasieelever i Aalborg-området, der har været en del af et forskningsprojekt, hvor eleverne har været igennem et stresskursus.

Det er noget, der i dag har givet Mads værktøjer til at tøjle den psykiske sårbarhed. Han blev første gang ramt af angst, da han gik på efterskole.

- Jeg fik sådan en fornemmelse af, at alle de gode ting blev opslugt, og det var en rigtig ubehagelig fornemmelse at gå rundt med, siger han.

quote Det handler meget at vise, hvor god man er, og hvad man kan. Både i skolen og sociale realtioner.

Mads Aaby Gaunby, gymnasieelev, Aalborghus Gymnasium 

Antallet af unge, der er ramt af stress, har været stigende i en årrække - med årsager som karakterræs, forældrepres og en faglig og social kamp i klasseværelserne.

Det nye forskningsprojekt fra Aalborg Kommune, der omfatter flere nodjyske gymnasier viser, at de unge ikke blot ser karakterer som en præstation, men en afspejling af deres værdi som person.

- Det handler meget at vise, hvor god man er, og hvad man kan. Både i skolen og sociale realtioner. Der er mange mennesker, der ikke tør at være sig selv, siger Mads Aaby Gaunby.

- Det handler også meget om at hæve sin egen status, for mens man gør, bevæger man sig ud af sin egen perosnlighed og optage en rolle, som ikke er den, man er, fortsætter han.

Testresultaterne fra "Åben og Rolig"-projektet har vist, at eleverne, der har deltaget i forløbet, har sænket deres stressniveau og fået en markant højere grad af nærvær og livskvalitet. Det samme gælder for Mads.

- Jeg har anerkendt mine problemer og søgt hjælp. Det har været nøglen til at væk komme fra min stress og angst, slutter han. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland