Mæglere: Huspriser stiger ikke i yderområder

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Huspriserne vil stige i de større byer næste år, men yderområderne vil fortsat være udfordret, spår mæglere.

Boligmarkedet vil fortsat være tungt i landets yderområder, selv om boligpriserne vil stige i de store byer. Det forudser direktørerne i ejendomsmæglerkæderne EDC og Nybolig.

- Vores bud på priserne i 2013 er, at vi vil se stigende boligpriser i og omkring de større byer, men vi har ikke nogen forventning om, at det vil gælde i hele landet, siger Poul Erik Bech, direktør i EDC.

Ifølge regeringens Økonomiske Redegørelse, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) præsenterede mandag, vil optimismen brede sig på boligmarkedet næste år. Efter et fald i huspriserne i år på 3,5 procent vil priserne på enfamiliehuse stige med 2,5 procent i 2013, hedder det.

Poul Erik Bech understreger, at regeringens forventninger ikke nødvendigvis er for optimistiske, men at boligmarkedet er nuanceret, og det derfor er for tidligt at glæde sig over spådommen. I Nybolig virker regeringens forudsigelser en smule overdrevne, men direktør Flemming Haahr Vestergaard glæder sig over, at boligkøbernes tillid til markedet vokser.

- Det væsentligste er efter min mening, at vi får hovedet oven over vandet igen. Vi kan måle, at optimismen og tilliden blandt køberne er stigende, og det er jo i høj grad psykologien, der driver boligmarkedet, siger han.

- Vi ser et marked, der er ved at stabilisere sig og har gjort det indtil videre i år. Vi har selv indlagt stigende boligpriser i vores forventninger til næste år. Vi er dog knap så optimistiske med forventninger tættere på én procent end 2,5 procent.

Holder regeringens vurdering stik, så vil et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter stige med 30.512 kroner.

Flere nyheder fra TV2 Nord