Mæglere kæmper om lejligheder

02:15

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Der er så hård kamp om at få lov at sælge to- og treværelseslejligheder i Aalborg, at mæglere er klar til at halvere deres salær for at kunne hænge deres skilt op i vinduet.

Der er ingen krise på boligmarkedet. I hvert fald ikke, når det gælder om at sælge to- og treværelseslejligheder i Aalborg. Mæglerne konkurrerer i øjeblikket om, at få lov at sælge de eftertragtede boliger.

- Under krisen jagtede vi køberne. Det gør vi stadig, men vi jagter også sælgerne, siger Kåre Schmølker fra EDC Danebo City.

Konkurrencen blandt mæglerne giver sælgerne gunstige vilkår. Hos EDC giver man 2.500 kroner til den, der kan sætte firmaet i forbindelse med en ny lejlighedssælger, og andre firmaer går endnu mere offensivt til værks.

Hos ejendomsmægler John Frandsen er man således klar til at halvere salæret, for at få en to- eller treværelseslejlighed til salg, hvis sælgere sætter deres lejlighed til salg inden 1. september.

- Køberne er der, så nu skal vi bare have fundet de rigtige emner til dem. Det er kort sagt det, det handler om, siger Tom Jensen, partner i John Frandsen.

I øjeblikket tager det i gennemsnit 100 dage at sælge en to- eller treværelseslejlighed i Aalborg. Det er nogenlunde samme niveau, som man så før krisen.

- Hvis efterspørgslen den fortsætter, hvilket jeg tror, den gør, så er vi til at handle med, og så lefler vi også lidt for vores sælgere i ny og næ, siger Kåre Schmølker fra EDC Danebo City.

Det koster gennemsnitligt omkring 50.000 kroner at sælge en ejerlejlighed i Aalborg.