Mæglere satser på norske huskøbere

02:05

Huset på Blokhusvej nær Pandrup, som er til salg i Norge. Foto: Jesper Bo Winther

1 af 2

Nordmænd har opkøbt 17 huse uden bopælspligt i Ingstrup ved Løkken. Nordjyske ejendomsmæglerne håber, at det kun er begyndelsen på et sandt eventyr.

På Blokhusvej 83 lige uden for Pandrup er et ældre hus sat til salg. Ikke kun i Danmark, men også i Norge. Ejendomsmægleren ved godt, hvad han skal slå på over for mulige norske købere.

- Der er lige knap syv kilometer ned til vandet og stranden. Det er ingenting for nordmændene. De behøver ikke nødvendigvis at bo i første klitrække, siger ejendomsmægler Mathias Nørskou Overgaard fra Nybolig i Aabybro til TV2/NORD.

Skulle der nu flytte en nordmand ind, der vil bruge huset som fritidsbolig, så er det helt fint for genboen.

- Det vil overhovedet ikke betyde noget som helst for mig, hvis en nordmand skulle overtage huset. Det er bedre, end det står og forfalder, siger genboen Claus Jensen.

Kort afstand til fine brede sandstrande er en væsentlig årsag til, at byen Ingstrup ved Løkken på det nærmeste har oplevet en invasion af nordmænd, som det seneste halvandet års tid har opkøbt 17 huse i byen.

Foreløbig er det dog kun i Ingstrup, at nordmændene så massivt har opkøbt billige huse til fritidsbolig. Villadsen Ejendomshandel i Pandrup var en af de første til at annoncere i Norge. Nu er mange andre nordjyske ejendomsmæglere begyndt at gøre det samme.

- Vi har store forventninger. Det er jo et nyt marked, og det bliver rigtig spændende at se, hvad der kommer til at ske, siger ejendomsmægler Mathias Nørskou Overgaard.

www.finn.no er der et hav af billige huse i Nordjylland, som mæglerne typisk har haft svært ved at komme af med, men som de nu forsøger at afsætte til nordmændene som fritidsboliger.

Ikke kun Jammerbugt, men også andre nordjyske kommuner tillader nordmænd at købe huse uden bopælspligt, men kun i udvalgte mindre byer.

Flere nyheder fra TV2 Nord