To mænd dømt i sag om mystisk dødsfald

Foto: Ib William Christensen (Arkiv)

En 32-årig mand og en 45-årig mand er blevet kendt skyldige for vold i en sag, der endte med, at en 62-årig mand fra Nibe fik hjertestop.

I retten i Aalborg blev to mænd i dag kendt skyldige i vold mod den 62-årige mand, der senere fik hjertestop. Overfaldet fandt sted i maj 2015 på en adresse i Nibe.

De to tiltalte blev idømt henholdsvis fem og seks måneders ubetinget fængsel.

- De blev dømt skyldige i henhold til anklageskriftet. De har erkendt volden, altså at have givet manden lussinger og den ene har sparket ham, fortæller Stig Ejler Jensen, der er forsvarer for den 45-årige mand.

Den 62-årige mand døde efter overfaldet af hjertestop.

- Det fremgik af sagen, at han havde dårligt helbred. Retten fandt, at der var så meget sammenhæng tidsmæssigt, at det havde sammenhæng, siger forsvarsadvokaten.

Anklageren forlangte henholdsvis 10 måneders fængsel til den 32-årige mand, og seks 6 måneder til den 45-årige, men de fik altså seks og fem måneder. De to dømte modtog dommen.  

- Godt nok havde vi regnet med en mildere dom, for ingen af de to mænd er voldsmænd. De handlede i kraftigt fuldskab, og er kede af det. De ønsker bare endelig afslutning af sagen, siger Stig Ejler Jensen.

Den 32-årige mand har siddet varetægtsfængslet i fire måneder, og har derved næsten udstået sin straf. Den 45-årige mand har ikke været varetægtsfængslet, og regner ifølge advokaten med at kunne afsone sine fem måneders fængsel med fodlænke.

Flere nyheder fra TV2 Nord