Mænd fra Mors satser på babymos

Fire lønmodtagere mødes efter fyraften og i weekender for at udleve deres iværksætterdrøm.

For enden af en mørk grusvej på Mors finder vi frem til den nystartede virksomhed Moseriet. Tre af de fire mænd, der står bag, er trukket i hvide forklæder og træsko. Der skal laves en ny portion af det, mange børn er vokset op på: Babymos, eller grød, eller som Moseriet kalder det, smoothie. Kært barn har mange navne.

- Vi laver 50 poser idag. Denne gang med en blanding af jordbær, æbler og havregryn, 100 procent økologisk. Æblerne er fra Horsens, men ellers er det lokale råvarer, vi bruger, siger Kasper Mark Vestergaard, der lever af at producere vinduer.

Æblerne vaskes og snittes med håndkraft og kommer over at koge sammen med de frosne jordbær. Havregrynene skal først over efter en times tid. Produktionen foregår i en længe til gården, hvor kør og grise for længst er fortid.

Det er Thomas Sandal Hansen, der bor her med sin familie. Han lever af at rådgive landmænd, og så var det i øvrigt ham, der fik ideen til Moseriet.

- Vi elsker grød i vores familie. Vi laver den altid selv, men vi kunne også se, at der manglede et dansk produceret, økologisk produkt. Så vi mener, der er et marked for det her, siger Thomas Sandal Vestergaard. 

Mændene har selv eksperimenteret med opskrifterne, og det er der foreløbig kommet fem smagsvarianter ud af. Mosen, som også kan bruges til større børn, pakkes i små poser med skruelåg, så indholdet kan suges ud. I første omgang skal der produceres 10.000 poser for at se, hvordan det går.

- Foreløbig har vi aftaler med lokale butikker, men nu skal vi for alvor til at have fokus på salg. Det er der, det hårde arbejde ligger, siger Kasper Mark Vestergaard.

Dennis Vang er 26 år og yngste mand i firmaet. Han er sælger i en elektronikbutik i Thisted, men tør godt drømme store iværksætterdrømme.

- Vi har da fundet ud af, at der er meget arbejde med det. Men drømmen om at have vores eget driver os. Og vi har allerede andre produkter i tankerne også. Forhånbentlig kan en eller flere af os snart leve af det her, siger Dennis Vang.

Det er tid at tilsætte havregrynene i den store gryde, og så skal den store blender i brug. Grøden sies gennem en purémølle med håndsving og kommes på poser med 100 ml. i hver.

Du kan se hele indslaget herunder:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland