Retssag er begyndt: To mænd tiltales for drab i Hirtshals

Tirsdag begynder retssagen mod to mænd, der siden efteråret 2018 har været varetægtsfængslet for drab på en 42-årig rumæner.

14. oktober 2018 blev to danske mænd på dengang 26 og 30 år varetægtsfængslet, sigtet for vold med døden til følge, efter en 42-årig rumæner var blevet fundet død på Sophus Thomsensgade i Hirtshals. 

Lige siden har de to mænd siddet varetægtsfængslet og tirsdag starter retssagen mod dem. Sigtelsen er senere lavet om, så når retssagen går i gang ved retten i Hjørring, så bliver de to mænd tiltalt for manddrab. Det fremgår af anklageskriftet, som TV2 Nord har fået aktindsigt i. 

I anklageskriftet lægger anklagemyndigheden vægt på, at de mener, at de to mænd efter aftale og med forsæt til at dræbe overfaldt offeret, der døde af sine kvæstelser efter det voldsomme overfald. 

Det fremgår ligeledes af anklageskriftet, at manden døde af svære knusningslæsioner i hovedet kombineret med hjerneblødning og hjernekvæstelse efter afskillige slag, spark og tramp i hovedet, mens han lå ned på jorden.

Den 42-årige rumæner blev fundet død tidligt lørdag den 13. oktober. Kort efter blev hele seks personer anholdt. Fire af dem blev dog allerede løsladt igen lørdag aften, uden at der blev rejst nogen sigtelser imod dem.

Ved tirsdagens retsmøde nægtede de to tiltalte sig skyldige i manddrab. Den 27-årige erkendte sig delvis skyldig i at have udøvet et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

De to mænd ud over at være tiltalt for manddrab også tiltalt under straffelovens paragraf 81, stykke 6, som udløser en skærpet straft, hvis gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende.

Straframmen for manddrab går fra fem år til livstid. Hvis de tiltalte bliver kendt skyldige i at have begået en såkaldt hate-crime, vil det indgå som en skærpende omstændighed.

liveblog

LIVE fra retten


Seneste nyt

fra Nordjylland