To mænd varetægtsfængslet for designer-indbrud

00:31

Tyve bag designtyverier i retten i dag.

Foto: Joakim Brader

1 af 2

En 40-årig mand og en 26-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger for indbrud i sommerhusområder.

En 40-årig mand og en 26-årig mand blev onsdag anholdt af politiet mistænkt for at have begå en række indbrud i sommerhuse i området ved Blokhus, Hjørring og Lønstrup. Torsdag blev de to mænd ved Retten i Hjørring varetægtsfængslet i fire uger.

Indbruddene fandt sted fra cirka 20. oktober og frem til i går den 7. november 2018. Kendetegnet ved indbruddene er, at de to mænd fortrinsvis har stjålet designermøbler.

- I forbindelse med ransagninger onsdag fandt vi et lagerlokale i Himmerland med adskillige designerstole og lamper. Nu går vi i gang med at finde frem til, hvor disse effekter stammer fra. Vi formoder, at antallet af sigtelser mod de to mænd vil stige, udtaler efterforskningsleder Mikkel Brügmann.

Efterforskningen i sagen er nu i fuld gang, og blandt andet derfor blev de to mænd varetægtsfængslet.

- De er begge varetægtsfængslet – dels på grund af efterforskningen, men også på grund af, at de begge er tidligere straffet, fortæller anklager Torben Kauffmann Sørensen.

De to varetægtsfængslede har ikke villet udtale sig under retsmødet torsdag i Hjørring. Den 26-årige har nægtet sig skyldig, mens den 40-årige ikke har nogen klar tilkendegivelse.

Ingen af de to mænd har kæret dommen.

Flere nyheder fra TV2 Nord