Mafiaen står bag dopingsalg

Debatten om doping i de danske motionscentre har raset de sidste par dage. Problemet er nu så stort, at Anti Doping Danmark slår alarm.

TV2/NORD har de seneste dage fortalt om dopingfund i flere nordjyske motionscentre. Et problem som er enormt.

- Mit indtryk er, at det er tilgængeligt over alt. Det er ikke noget problem at få fat i steroider, fortæller dopingkontrollør Jørgen Olesen til TV2/NORD.

Ifølge formanden for Anti Doping Danmark er problemet med doping i de danske motionscentre stigende, og det er svært for alvor at komme til livs

- Det er store kræfter, der er på spil. Vi ved i dag at dopingmarkedet overgår narkomarkedet, og det er både den russiske, mexicanske og italienske mafia, der står bag, siger Jens Evald til TV2/NORD.

Den såkaldte Donati-rapport, som udkom for nogle måneder siden, satte netop fokus på det global netværk som distribuerer dopingstofferne.

Anti Doping Danmark vurderer at omkring 20.000 danske motionister tager doping. Eksperter anslår imidlertid at tallet kan være langt højere. Op mod 60.000 danske motionister indtager forbudte stoffer og der omsættes for mere end 100 millioner kroner dopingmidler om året - alene herhjemme.

- At eliteudøverne bruger doping er kun toppen af pyramiden. Det virkelige problem findes blandt motionisterne, fortæller formanden for Anti Doping Danmark.

Mange af dem, som indtager doping, er ikke klar over, hvilke konsekvenser indtaget fører med sig, og det kan være livsfarligt.

- Vi ved, at steroider kan medføre problemer med hjerter, blodpropper og leversvigt. For slet ikke at tale om de psykiske følger, hvor dopingmisbrugere ofte bliver meget aggressive over for deres omgivelser, siger den nordjyske dopingkontrollør Jørgen Olesen.

Se mere søndag 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland