Magasinet APPETIZE får nye ejere

To tidligere ansatte hos den konkursramte nordjyske bladmager, Anders Bruun, overtager rettighederne til at producere magasinet APPETIZE.

I flere år har det nordjyske magasin APPETIZE været en del af nyhedsstrømmen. Kun delvist for indholdet men i langt højere grad på grund af de mange konkurser, som hænger uløseligt sammen med manden bag udgivelserne, Anders Bruun.

Han har i mange artikler og TV-udsendelser som Operation X stået på mål for krav om ubetalte regninger fra en stribe kreditorer og den lange række af selskaber, som han har stiftet og er gået konkurs med for at udgive magasinet.

Anders Bruun kom efter adskillige konkurser med selskaber under personlig konkursbehandling ved retten i Aalborg i 2013, hvor han erkendte ikke at kunne betale et større beløb til den nordjyske forretnings-komet, Magnus Kjøller, der gik ind i Bruuns magasinvirksomhed, MediaX.

Frisk start

Den uheldige association til magasinet, har ikke afholdt to tidligere medarbejdere hos Bruun - Tinna Feifer Møller og Betine Hvidberg Brix -fra at springe til, da de fik tilbudt at overtage rettighederne til at producere magasinet.

- Tinna og jeg var kollegaer hos Anders Bruun i flere år og var gode til at samarbejde sammen og lave bladet. Vi forlod begge Bruuns virksomhed, da mediestormen var på sit højeste for tre-fire år siden. Der skete en masse ting, jeg ikke havde lyst til at være med til, så jeg havde brug for at komme væk og få noget luft, fortæller Betine Hvidberg Brix.

- Inden jeg rejste, sagde jeg til Anders, at hvis han blev træt af lave bladet, ville Tinna og jeg gerne overtage. Så vi fik i forsommeren en forespørgsel fra Bruun om, hvorvidt vi var interesseret i at overtage bladet, for han vidste godt, at det er hans person, som står i vejen for bladets udvikling. Og den chance er nu blevet til, at vi Tinna og jeg springer ud som selvstændige bladejere, og Anders Bruun er på ingen måde involveret i bladet længere, fastslår Betine Hvidberg Brix.

Første udgivelse i august

Mediegrafiker Tinna Feifer Møller og reklametegner Betine Hvidberg Brix har nu stiftet reklamebureauet Creativum ApS, som fremover står bag udgivelsen af APPETIZE.

- Vi kommer ikke med nogen stor revolution af bladet, som vi mener hænger rigtigt godt sammen. Der vil være mindre ændringer, men vi laver ikke en decideret relancering, siger Betine Hvidberg Brix, som lige nu er i gang med indretning af nye produktionslokaler i Biersted og ansættelse af nye folk.

Planen er at rykke til Aalborg på et senere tidspunkt, men noget domicil som Bruuns på Kong Hans Alle er ikke på trapperne.

- Bladet har altid været lavet af en række freelancere og få ansatte. Den model laver vi ikke om på. Vi kommer til at bruge flere af de samme folk, men der kommer også nye til. Vi ansætter to sælgere. Den ene bliver Lene Bech Just, og den anden kan vi frigive navnet på om kort tid.

Der bliver travlt i den nye bladvirksomhed, for den første udgave af APPETIZE i Creativum-regi skal på gaden i august. Bladet udkommer normalt hver anden måned, men de to nye ejere skruer ifølge Betine Hvidberg Brix i 2016 op for frekvensen og udkommer otte gange.


Seneste nyt

fra Nordjylland