Magneter, salt og cykler i dyst

12:20

Cykelgear.dk, Mariagerfjord Kommune

Sintex, Hobro

Akzo Nobel Salt Mariagerfjord Kommune

1 af 5

I aften er vi klar med endnu en udgave af erhvervsmagasinet Tag Fat, hvor vi kommer hele Nordjylland rundt i jagten på den mest innovative nordjyske virksomhed. Denne gang er vi nået til Mariagerfjord Kommune.

Her dyster tre vidt forskellige virksomheder om en finaleplads i Tag Fat. Det er nemlig samtidig en konkurrence, som Region Nordjylland har udskrevet blandt alle små og mellemstore virksomheder i regionen.

Det sker blandt andet for at få fokus på det, der sker rundt om på de mange arbejdspladser, der gennem de senere år er udfordret af krise og alligevel har klaret sig igennem.

De tre virksomheder, som er udtaget blandt de tre mest innovative virksomheder i Mariagerfjord Kommune, er, Cykelgear.dk, Akzo Nobel og Sintex.

Cykelgear.dk er en ung virksomhed, der leverer stort og småt til cykel-entuisiaster i både Danmark og resten af Skandinavien. Virksomhedens ejere er to unge brødre, og gennemsnitsalderen blandt alle ansatte hos Hadsund-virksomheder er bare 22 år.

Akzo Nobel er derimod et firma med mange år på bagen. Virksomheden i Mariager er en del af en stor international koncern, og lokalt i Mariager har man nu specialiseret sig i at producere et særligt og rent salt, der kan bruges i medicinal industrien. Der ud over er virksomheden fortsat leveringsdygtige i salt til isglatte vinterveje - og naturligvis salt til ægget.

Den tredje virksomhed hedder Sintex og ligger i Hobro. Her vil man gerne kunne prale af at have opfundet magnetismen, men det vil ikke være helt rigtigt, til gengæld har de opfundet en ny type magnet. En magnet som alle i branchen verden over længe har søgt efter, men de fysiske love har altid gjort det umuligt. Lige indtil Sintex satte sig for at bryde de fysiske love - og i dag har de et verdensprodukt af de sjældne.

Se med i aften på TV2/Nord kl. 19.30