Malerier af Erik Peitersen på auktion

01:57

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Arbejdet med Ludvig og Julemanden inspirerede den østjyske gør-det-selv-mand og kunstmaler til ni malerier, som i dag blev bortauktioneret på Børglum Kloster.

En tv-julekalender kan mere end blot underholde børn og barnlige sjæle op til jul. Da julekalenderen "Ludvig og Julemanden" sidste sommer blev optaget på Børglum Kloster, blev julekalenderens scenograf så betaget af den nordjyske natur, at han besluttede sig for at forevige den på ni malerier. Scenografens navn er Erik Peitersen, kendt som gør-det-selv-mand på tv og nu også som kunstmaler.

- Jeg har altid været maler, og det har sådan set været mit primære arbejde siden jeg var en lille dreng, fortæller Erik Peitersen.

Motiver som skrænterne ved Mårup Kirke, Uggerby Å og Pikkerbakken er blot nogle af de motiver, som malerierne forestiller. Motiver, som for alvor fik liv under Erik Peitersens ophold i Vendsyssel sidste sommer.

- I kraft af mit arbejde som scenograf bevægede jeg mig jo også rundt i landskabet og skulle finde forskellige locations og rekvisitter, siger han.

Da dagens auktion var overstået, var syv ud af ni malerier blevet solgt.

Flere nyheder fra TV2 Nord