Malerier har pyntet gavle i Aalborg i årevis: Nu kommer de også til Nørresundby

Inden ugen er omme vil Nørresundbys første to gavlmalerier være færdige. Og står det til initiativtagerne, bliver det ikke de sidste.

Gavl efter gavl i det centrale Aalborg er gennem de sidste år - og i flere omgange - blevet udsmykket med store malerier lavet af internationale kunstnere. Og uanset om man kan lide motiverne, er ét sikkert: De har sat kulør på Aalborg.

Om Nørresundby har manglet kulør, skal vi ikke gøre os til dommer over, men de har i hvert fald manglet gavlmalerier. Indtil nu altså.

På Vestergade, nær supermarkedet Rema 1000, skal to gavle nemlig udsmykkes med farverige motiver. Det ene er allerede godt undervejs. Det er grafittikunstneren Claus Frederiksen, der har 10 års erfaring med spraydåserne, og som nu - efter at have tegnet skitser i et halvt år - skaber sit hidtil største værk.

- Jeg er rigtig glad for farverne, og jeg ved godt, at en ugle ikke er blå, men jeg synes bare, det giver nogle gode toner til byen, forklarer kunstneren om motivet, der forestiller.. en ugle.

- Der bor en masse unge studerende her og uglen symboliserer visdom, så det tænkte jeg, ville passe perfekt.

Claus Frederiksen tegnede de første streger fredag i sidste uge, og han skal være færdig inden på søndag. Inden da skal næste maleri, som kommer til at pryde en gavl lige ved siden af Claus Frederiksens ugle også være færdigt, men det er en anden lokal kunstner, der får lov til at føre spraydåserne.

- Jeg synes, det er fedt, at der er nogen, der har initiativ til, at der sker noget herovre og at det ikke altid skal være midt inde i Aalborg, så jeg håber, det bliver starten på, at der bliver malet noget mere herovre, siger Claus Frederiksen.

Det håber Lasse Frimand Jensen, der er byrådsmedlem og projektleder i International House, som har taget initiativ til de to gavlmalerier, også:

- Jeg tror, vi kan få mere herind og de reaktioner, vi har fået allerede viser, at de bliver taget godt imod, og forhåbentlig kan det betyde, at vi får blod på tanden til at lave endnu mere i Nørresundby, for at gøre byen levende og unik, siger Lasse Frimand Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland