Malerier vender hjem efter kunstkup

Både PET og Interpol har ledt og ledt efter spor, der kunne lede frem til de to malerier Goya og Rubens, der blev stjålet for syv år siden. Nu vender de atter tilbage Voergaard Slot.

Malerierne blev stjålet tilbage i 2008, og både Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Interpol har siden da ledt efter spor, der har kunne lede frem til billederne. Onsdag den 15. juli kom malerierne tilbage til Voergaard, og TV2 Nord var som det eneste medie med til den glædelige begivenhed.

- Det er en stor dag. Jeg skal snart gå af som formand, og det er da dejligt at kunne levere det videre til næste generation, som jeg fik det, da jeg blev formand for over tyve år siden, siger Hans Jørgen Kaptain, formand forfonden bag Voergaard Slot.

I 2009 blev to mænd dømt for at stå bag kunstkuppet, men det er altså først nu, malerierne er kommet tilbage, hvor de hører til. I de mellemliggende år fortsatte politiet sin efterforskning.

Malerieren er blevet anslået til at have en værdi på 20 millioner kroner, men der har siden kunstkuppet været sået tvivl om, hvorvidt billederne er ægte. Chefkonservatør Søren Bernsted blev derfor anmodet om at undersøge maleriernes ægthed, og resultatet var, at malerierne er samtidige. De er altså malet på den tid, hvor henholdsvis Goya og Rubens levede.

Se mere om det i videoen ovenfor.


Seneste nyt

fra Nordjylland