Malerkabiner hos Hydrema totalt udbrændte

En malerslange har muligvis sat ild til to malerkabiner hos Hydrema i Støvring.

To sammenhængende malerkabiner hos Hydrema, der har hovedkvarter i Støvring og producerer entreprenørmaskiner, er totalt udbrændte, efter der pludselig opstod flammer i kabinerne onsdag eftermiddag.

Det oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Jes Caspar Mortensen.

Klokken 17 har beredskabet fået slukket de synlige flammer, men er nu ved at sikre sig, at ilden ikke har spredt sig til taget. 

- Lige nu er vi ved at gennemgå ventilationsanlægget og taget for at sikre os, at flammerne ikke har spredt sig til etagedækket. Vi undersøger taget med et termisk kamera for at lede efter eventuelle temperaturforskelle, siger Jes Caspar Mortensen.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Han oplyser, at man mistænker en malerslange for at være årsagen til branden.

- De ansatte var i gang med at skifte malingen i en slange i den ene malerkabine, og i den forbindelse skal man rense slangen med noget fortynder. Der har måske været noget elektricitet, der har givet en gnist og antændt fortynderen. Det er ikke noget, vi er sikre på, men det er det, vi formoder, der er sket, siger Jes Caspar Mortensen.

Gulvfilteret og loftfilteret er brændt helt væk, og der har været så varmt i malerkabinerne, at aluminiumen i væggene er smeltet væk. Udover det er der sket en stor røgspredning til resten af bygningen, og Jes Caspar Mortensen fortæller, at Hydrema netop har købt en række automatiske skærermaskiner, CNC-maskiner, som man frygter har taget skade af røgen. 

Dog kan rummene uden for malerkabinerne godt tages i bruges igen, så snart der bliver gjort rent.

Ingen mennesker har været i fare i forbindelse med branden. 

 
 
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Seneste nyt

fra Nordjylland