Malmö-fans overraskede over Kuhns fyring

Flere Malmö FF-fans er overraskede over at Allan Kuhn, der netop har vundet guld med klubben, nu er blevet fyret.

AaB's tidligere assistenttræner Allan Kuhn blev i januar hentet til Malmö FF som ny cheftræner. 26. oktober vandt han, trods udfordringer med mange skader og en række nye spillere på holdet, svensk mester. Lørdag blev han fyret.

Klubbens eneste udmelding om fyringen er kommet på klubbens egen hjemmeside hvor det lyder, at man nu leder efter en træner med andre lederegenskaber end dem den uprøvede, men succesfulde Kuhn, kunne byde på.

Det var overraskenede at Kuhn blev hyret tilbage i januar, men ligeså overraskende at han nu bliver fyret - også for Malmö FF's fans.

- Det virker underligt. Hvad der ligger bag, ved kun ledelsen i Malmö FF og til dels spillerne og der er helt sikkert ting, vi ikke kender til, siger Mats Nilsson som TV 2 Sport mødte udenfor Malmö FF's hjemmebane Swedbank Arena.

En anden fan, Markus Uttergren, er ligeså overrasket, og en smule trist over nyheden.

- Han har været en succes, men nu hvor vi skal spille europæisk fodbold, vil man nok satse på en med lidt mere erfaring. Men det er vel spillets regler. Jeg læste nyheden imorges, og jeg tænker, det er lidt trist, siger Uttergren, der ikke har noget konkret eksempel på hvad Allan Kuhn har gjort galt, siden han nu må forlade de svenske mestre.

- Det kan være spillere i truppen, der ikke synes, han har nok erfaring. Der er spillere med stor international erfaring og han kom hertil som assistentræner fra Danmark. 

På avisen SydSvenskan er journalist Jan Jönsson ikke så overrasket over fyringen som de to fans. Rygter har svirret i flere dage og fredag skrev avisen Expressen at fyringen var på vej.

- Det var rygter, der var så stærke, at der måtte være noget sandhed i dem, siger Jan Jönsson, der ligesom Markus Uttergren gætter på, at det er Malmö FF's kommende forår med europæisk fodbold, der har fået dem til at lede efter en mere erfaren træner, der har udløst fyringen og ikke manglende resultater.

- Når man se på hvor store problemer man havde i sommer med skader og nye spillere, blev det klart, da man alligevel vandt kampe, at man havde en kompetent træner. Men det ligner, at man vil et niveau højere op for at undgå store udfald, nu når man skal spille europæisk fodbold.

Der har været rygter om, at det var uro i spillertruppen, der fik Allan Kuhn fyret, men Jan Jönnson har talt med flere spillere, der ikke har oplevet noget.

- De har ikke haft møder i spillertruppen om det her og dem jeg har snakket med, siger det kommer som en overraskelse.

Malmö FF's nye træner er endnu ikke fundet og på SydSvenskan spekulerer man blandt andet i om den nuværende sportschef kan overtage posten og blive manager. Derudover er nuværende FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand eftersigende et varmt navn. 

Den tidligere AaB-assistent Allan Kuhn fik kun en enkelt sæson som cheftræner i Malmö FF

 


Seneste nyt

fra Nordjylland