Man kan vinde over Låsby Svendsen

En mand fra Aars blev for to år siden snydt i en ejendomshandel med Låsby Svendsen. Nu er Låsby Svendsen blevet presset til at købe huset tilbage igen.

I 2005 købte Gunnar Andersen et hus i Hvam ved Aalestrup for kr.: 650.000 på trods af at den offentlige ejendomsvurdering kun er på kr.: 190.000. Pengene til handlen låner de to af Låsby Svendsen ved hjælp af 4 pantebreve med høj rente.

Kort tid efter opdagede de to så mange fejl og mangler ved huset, at de besluttede sig for at sælge igen. De kontakter forskellige ejendomsmæglere og først der bliver de klar over at de har givet alt for meget for huset.

- De vurderede huset til mellem 350.000 og 370.000 kroner, siger pensionist Gunnar Andersen, til TV2/NORD.

Låsby Svendsen afviser at prisen var for høj.

- Man ser gang på gang hvordan ejendomsmæglere de vurderer. Det kan man ikke regne med sådan noget, siger han til TV2/NORD.

Gunnar Andersen kontaktede en advokat, som sætter sig ind i sagen og kommer med en løsning.

- Min konklusion var at Jens Svendsen burde køber huset tilbage igen til den oprindelige pris, og det gjorde han så, siger advokat, Kirsten Moesgaard fra Farsø til TV2/NORD.

Låsby Svendsen køber altså ejendommen tilbage, i følge ham selv fordi Gunner Andersen ikke betaler afdragene på pantebrevene.

- Når ikke de betaler, så er det jo bedre at få huset tilbage, inden det ryger på tvangsauktion. Så ryger der jo bare ekstra udgifter på, siger han til TV2/NORD.

I følge TV2 Nords oplysninger er grunden dog en hel anden. I følge skødet kommer den høje pris på de 650.000 kroner fra ejendomsmægler Bent Refsgaard fra Ørsted. Han skulle i følge skødet have vurderet ejendommen, men det afviser han blankt.

- Det hus har jeg aldrig vurderet, siger han til TV2/NORD.

For ikke at få en sag på halsen vælger Låsby Svendsen at købe huset tilbage for derved at lukket sagen. Det kan advokat Kirsten Mosgaard dog hverken be- eller afkræfte.

- Der er jo nogle advokatetiske regler der siger, at jeg skal varetage min klients interesser og det er det jeg har gjort. Derudover kan jeg ikke yderligere kommentarer, siger hun til TV2/NORD.

Gunnar Andersen har kun et råd til folk der i fremtiden overvejen at købe et hus af Låsby Svendsen

- Hold jer fra ham, siger han til TV2/NORD.

TV2/NORD forsøgte i dag at få en kommentar fra advokat Søren Maarup fra Hurup i Thy, som har udfærdiget det omstridte skødet. Men det er ikke lykkedes.


Seneste nyt

fra Nordjylland