MAN og MARTEC arbejder sammen

En ny samarbejdsaftale mellem MAN Diesel & Turbo og MARTEC vil gavne hele Nordjylland, mener Frederikshavns borgmester.

Borgmesteren tror, at det nye samarbejde kan skabe muligheder i hele regionen.

- Det er helt fantastisk, at en af vores største virksomheder i den maritime branche samarbejder på denne måde med en søfartsteknisk uddannelsesinstitution, siger Lars Møller, Frederikshavns borgmester i en pressemeddelelse.

Det lokale samarbejde mellem viden- og servicevirksomheden MAN Diesel & Turbo (MDT) og det maritime uddannelsescenter MARTEC betyder, at MARTEC's studerende vil blive undervist på MDT's uddannelsesakademi ligesom medarbejderne fra MDT vil kunne blive efteruddannet af MARTEC.

Aftalen bringer centerets uddannelser endnu tættere på den virkelighed, de færdiguddannede kommer til at møde, fortæller Pia Ankerstjerne, MARTEC's direktør.

- Som uddannelsesinstitution har vi fordel af et tæt samarbejde med aftagervirksomheder som MDT. På den måde dimitterer vores studerende med relevant viden og kompetencer, som virksomhederne efterspørger, siger direktøren.

I bytte får MAN medarbejdere, som kender virksomhedens udstyr særdeles godt. Det gælder både ny- og efteruddannede.

- I MDT vil vi være kendt for et højt akademisk niveau, så vi kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Aftalen her bringer os tættere på målet, siger MDT-direktør Poul Knudsgaard.

Frederikshavns borgmester, Lars Møller, forventer, at samarbejdet vil få stor positiv betydning for hele regionen. Samarbejdet vil trække mange mennesker til byen, forudser han.

- Aftalen er endnu et vigtigt skridt på vejen til, at byen kan blive et maritimt brancheudviklingscenter. Både erhvervene og uddannelsesinstitutionerne arbejder benhårdt på det, siger borgmesteren.


Seneste nyt

fra Nordjylland