Mand dømt for milliontyveri med gummiged

Denne gummiged blev brugt ved indbrud i banken i Brønderslev. Foto: Per Frank Paulsen

Stor straf til enkelt gummigeds-tyv, mens to andre får ubetingede straffe for masser af indbrud og tyverier.

En yderst kompliceret strafferetssag fik i dag sin foreoløbige afgørelse ved Retten i Hjørring i form af en dom på ikke mindre end 65 sider.

Fire mænd var på tiltalebænken for en lang række spektakulære indbrud og tyverier med millionudbytte og påkørsel af politibil som de mest spektakulære af de mange anklagepunkter. 

4,2 millioner kroner var udbyttet i en tyverisag fra 2011, som den 48-årige Brian Mørk fra Aalborg i dag blev kendt skyldig i at have deltaget i. En gummiged blev brugt til at vælte en mur til en bank, og det forhold kommer til at koste den  Brian Mørk tre år og ni måneders ubetinget fængselsstraf. 

Den straf har han anket til frifindelse. Brian Mørk er det, dommeren kaldte for 'massivt forstraffet' - blandt andet flere forhold sammen med den 60-årige John Karsten Nielsen fra Øster Hurup, som fik to års ubetinget fængsel for sin medvirken i tyverier og indbrud. 

En 29-årig mand, der også var tiltalt i sagen, fik et år og otte måneders ubetinget fængsel for sin medvirken i en lang liste af tyverier og indbrud, men han gik fri af anklagen om at have påkørt en politibil under tyveriet den 17. april 2014 i Brønderslev, hvor der blev kørt en gummiged ind i en bank, hvorefter tyvene læssede en bankboks med knap 800.000 kroner i på en bil. 

Tyveriet mislykkedes, da politiet dukkede op, og den 29-årige blev tiltalt for at påkøre en politibil med gummigeden - et forhold, han blev frifundet for i dag. 

Han modtog dommen og blev løsladt efter at have siddet varetægtsfængslet siden 17. december sidste år. Den afgørelse ankede anklager Jette Rubin på stedet. 

Den tredje af de tiltalte, den 60-årige John Karsten Nielsen, som også er 'massivt forstraffet' for flere forhold begået sammen med Brian Mørk, udbad sig betænkningstid for sin dom, 

Hele sagen var spektakulær, fordi der samme nat blev begået indbrud i banker Aabybro, Klokkerholm og Tårs, som anklagemyndigheden mente var afledningsmanøvrer, som skulle sende politiet i den forkerte retning. Men de forhold blev mændene frikendt for. 

Flere nyheder fra TV2 Nord